x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Artiştii nu cântă pe partitura PSD

Artiştii nu cântă pe partitura PSD

de Adrian Ilie    |    03 Feb 2016   •   15:32
Artiştii nu cântă pe partitura PSD
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Intenţia social-democraţilor de a promova artişti cu notorietate drept candidaţi la alegerile parlamentare din noiembrie a fost înăbuşită din faţă după reacţia descurajatoare a doi dintre cei vizaţi. După Florin Piersic, şi Tudor Gheorghe i-a refuzat condescendent, refuz exprimat deloc măgulitor pentru PSD.

Planul iniţial era ca PSD să propună pentru diaspora candidaţi care să provină din mediul artistic şi să aibă o notorietate şi o popularitate mare. Astfel, social-democraţii urmau să compenseze popularitatea scăzută pe care o are în diaspora. Planul a fost făcut public de către deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, iar acest lucru i-a împins pe cei nominalizaţi – Florin Piersic şi Tudor Gheorghe – să reacţioneze. Iar reacţiile lor, foarte radicale, au adus prejudicii PSD mai mari decât un simplu refuz. „Câtă vreme politica mea este una singură şi consecventă, cea a culturii naţionale, iar a lor, a inculturii consecvente, sigur nu voi schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale. Cu clar-obscur, mascăm urâtul şi ştergem formele prea bruşte/ Făcând să tacă zbârnâirea adunăturilor de muşte”, a clarificat chestiunea actorul şi cântăreţul Tudor Gheorghe.

Luaţi peste picior
Reacţia artistului e cu atât mai surprinzătoare în lipsa ei de menajamente cu cât Tudor Gheorghe a fost un susţinător al candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Cu doar câteva zile înainte, actorul Florin Piersic reacţionase cam în acelaşi stil. „La politicieni nu le spun nici mulţumesc, că nici nu am motive să le mulţumesc, că nu mi-au făcut nimic şi nici nu am nevoie de ceva de la ei”, a comentat Florin Piersic. De altfel, acesta fusese cândva curtat şi de Corneliu Vadim Tudor, care voia să-l vadă ales europarlamentar.
 

×