x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac - Iliescu acuza "neghiobia" PSD

Atac - Iliescu acuza "neghiobia" PSD

de Lavinia Dimancea    |    14 Aug 2006   •   00:00
Atac - Iliescu acuza "neghiobia" PSD

Celebru pentru eticheta de "prostanac" aplicata lui Mircea Geoana, Ion Iliescu a administrat ieri conducerii PSD o noua doza de cuvinte grele.

Aflat la Valenii de Munte si revenit in prim-plan dupa o perioada lunga in care a stat departe de liderii partidului, Iliescu i-a facut practic neghiobi pe acei pesedisti care au decis sa renunte la serviciile sale. "Este o neghiobie din partea unui partid sa se debaraseze de anumite valori. Nu sunt un infatuat, dar eu reprezint ceva prin mine insumi si, in aceste conditii, nu am nevoie de nici o functie pentru a-mi exprima un punct de vedere sau a influenta in vreun fel lucrurile", a spus Iliescu, potrivit Mediafax. Fara sa divulge daca va incepe sa participe la sedintele conducerii PSD, senatorul si-a anuntat colegii ca, indiferent de forma viitoarelor alegeri, anticipate sau la termen, el nu va mai candida pentru nici o functie. Mai mult, senatorul a refuzat sa comenteze evolutia PSD pe scena politica, rezumandu-se la a spune ca nu vede posibila o alianta PSD-PNL.

"DIVERSIUNE". Tot ieri, Iliescu a criticat dur desecretizarea dosarelor, sustinand ca aceasta actiune este "o mare diversiune", care "discrediteaza oameni prin manipularea unor dosare". Senatorul a aratat ca "scoaterea" dosarelor si promovarea Legii lustratiei sunt reflexe totalitare si a respins ideea publicarii pe internet a tuturor dosarelor, pe motiv ca acestea contin elemente ce tin de intimitatea persoanelor, iar publicarea lor integrala ar transforma viata politica intr-o "mahala generala". "Asistam la o lectie de pedagogie colectiva prin aceasta vanatoare de vrajitoare, care arata doua lucruri. Pe de-o parte, unii care pana acum aveau gura mare impotriva comunismului se dovedeste ca sunt niste amarati de turnatori. Pe de alta parte, noi ridicam astazi, prin desecretizarea acestor dosare, fosta Securitate la grad de reper, in conditiile in care aceste dosare sunt compuse din delatiuni", a conchis Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic iliescu