x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Au bani de dat la stat și scuze penibile de justificat

Au bani de dat la stat și scuze penibile de justificat

de Maria Alifantis    |    18 Mai 2016   •   10:10
Au bani de dat la stat și scuze penibile de justificat

Mult așteptata “listă a rușinii” publicată de ANAF cuprinde politicieni celebri printre persoanele fizice cu datorii la stat. Regele Mihai, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, Elena Udrea, Daciana Sârbu şi Cătălin Predoiu se află printre cei aproape 190.000 de mii de români cu bani grei de dat la stat.

Una dintre surprizele care apar pe lista neagră a Fiscului este Regele Mihai I, care are de înapoiat statului peste patru milioane de lei. În rând cu Mihai I se află şi Avocatul Poporului. Victor Ciorbea și soția sa au de achitat statului român suma de 570.000 de lei. „Mentionez faptul că, atât eu cât și soția mea, facem eforturi deosebite pentru achitarea restului rămas de plată către bugetul de stat”, s-a scuzat Ciorbea. Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, apare şi el pe lista ruşinii cu suma de 24.000 de lei, însă liberalul susține că ar fi vorba de o eroare a Fiscului, deoarece și-ar fi achitat toate datoriile pe care le avea la stat. În aceeași situație se află și Elena Băsescu, care figurează printre datornici cu suma de 4.557 de lei. Fiica fostului preşedinte susține că și-a schimbat domiciliul dintr-un sector în altul, iar instituția care o arată cu degetul nu a făcut actualizarea în baza de date. Un alt europarlamentar, soţia fostului prim-ministru Victor Ponta, Daciana Sârbu, are datorii de aproape 49.000 de lei. Primarul sectorului 3, social-democratul Robert Negoiţă este primul pe lista marilor datornici la stat cu suma de 232 milioane de lei. Fostul primar general și ministru al Economiei, Adriean Videanu are şi el datorii care însumează peste 12.000 lei. Trimis în judecată pentru o mită de peste 30 de milioane de euro, fostul edil al sectorului 5, Marian Vanghelie, apare şi el cu datorii “pe persoană fizică” de aproape 88.000 de lei. Elena Udrea şi-a găsit şi ea loc pe lista rușinii cu o datorie de peste 39.000 de lei. “Blonda de la Cotroceni” s-a plâns pe facebook că nu-şi poate plăti datoriile din cauza procurorilor DNA. „Eu am toate bunurile sechestrate, toate conturile poprite şi toate veniturile blocate de către DNA. Pe de o parte statul prin ANAF îmi cere să plătesc, pe de altă parte tot statul, prin DNA, îmi blochează orice posibilitate de plată”, a scris Udrea pe pagina sa de facebook.

„Datoriile vor fi plătite imediat ce pot și când îmi voi permite să fac acest lucru. Să nu uităm că totuși, noi cei cu datorii, plătim și penalități la ANAF” Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe.

 

 

×