x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Averea lui Nastase - Bijuteriile matusii, cumparate de Bitner

Averea lui Nastase - Bijuteriile matusii, cumparate de Bitner

de Lavinia Dimancea    |    10 Ian 2006   •   00:00

Adrian Nastase a sustinut ca nu are nimic de ascuns in privinta controversatei mosteniri de un milion de dolari.

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a sustinut aseara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca nu are nimic de ascuns in privinta controversatei mosteniri de un milion de dolari. El a subliniat ca va pune la dispozitie toate documentele necesare si ca va clarifica totul.

POVESTEA. Adrian Nastase a povestit ca mostenirea provine de la matusa sotiei sale, nascuta in Georgia, care a venit in Romania cu familia, aducand si mai multe bijuterii, informeaza Rompres. Dupa 1990, aceasta ruda a luat decizia sa vanda o parte din bunuri si sa depuna banii la banca. Potrivit lui Nastase, cumparatorul a fost un vechi prieten de familie, Alexandru Bitner, care a achizitionat bijuteriile si alte bunuri ale matusii, in perioada 1998-1999, pentru suma de 400.000 de dolari. "Banii acestia vin dintr-o realitate demonstrabila. In conditiile respective, matusa sotiei a crezut de cuviinta sa faca si niste investitii si a cumparat trei apartamente, iar chiriile respective reprezinta o parte din conturile care au fost gasite la moartea ei", a explicat Adrian Nastase. El considera ca nu a reactionat suficient in trecut pe marginea unor acuze similare si a calificat expresia "Nastase patru case" drept mincinoasa si nedreapta. Presedintele executiv al PSD a subliniat ca nici el si nici sotia sa, Dana, nu vin din familii sarace. El a declarat ca imobilul mostenit de mama sa, caz calificat de presa ca fiind "dubios", provine dintr-o retrocedare clasica, solutionata in 1998, iar chiriasii au fost despagubiti corespunzator. Nastase a tinut sa precizeze ca un alt "caz ciudat de mostenire" la care a facut referire presa este inexistent, pentru ca este vorba despre o matusa care locuieste intr-un apartament al surorii sale. "Ce ar trebui sa fac, sa divortez de sotia mea? Care trebuie sa fie solutia, trebuia s-o impiedic pe mama mea sa revendice ceea ce i se cuvenea?", s-a intrebat Adrian Nastase.

ILIESCU
Senatorul PSD Ion Iliescu nu se simte cu musca pe caciula in problema averilor "dubioase". El le-a marturisit ieri ziaristilor ca a fost mai putin favorizat de soarta, pentru ca a facut parte dintr-o familie mai saraca, ce nu i-a lasat mosteniri. "Am avut multe matusi, dar nu mi-au lasat nimic", a spus Iliescu. "Averea" lui Iliescu a fost casa batraneasca a bunicilor, pe care acestia au vandut-o in 1945, cand s-au mutat la Bucuresti. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic nastase