x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna crede că discursul lui Dăncilă din PE a fost un spectacol de teatru absurd

Barna crede că discursul lui Dăncilă din PE a fost un spectacol de teatru absurd

03 Oct 2018   •   15:45
Barna crede că discursul lui Dăncilă din PE a fost un spectacol de teatru absurd

Preşedintele USR Dan Barna a declarat miercuri că discursul premierului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului European a fost un adevărat spectacol de teatru absurd în care a prezentat o realitate paralelă. 

"S-a prezentat o realitate paralelă, aşa cum îi place domnului Dragnea să spună, şi este foarte trist, pentru că politicienii Europei apără democraţia din România în locul aşa-numiţilor politicieni, le-aş spune politruci, ai statului român, unii dintre ei europarlamentari, alţii reprezentând Guvernul. Este îngrijorător faptul că democraţia din România a ajuns să fie apărată la nivel guvernamental de către alţi politicieni ai Europei, cei care sunt obişnuiţi cu valorile, cu democraţia, cu tot ceea ce înseamnă dezvoltare politică. A fost, practic, un adevărat spectacol de teatru absurd să o urmărim pe doamna Dăncilă şi declaraţiile pe care le-a făcut", a afirmat Barna, la Palatul parlamentului. 

El a adăugat că din partea Comisiei Europene s-a cerut României respectarea statului de drept, respectarea independenţei justiţiei, respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia. 

"Suntem într-o familie europeană care funcţionează pe nişte reguli democratice, din nefericire pentru Liviu Dragnea, şi aceste reguli spun că dacă ai nişte recomandări de la instituţii specializate în acest domeniu, cum este cazul Comisiei de la Veneţia, e de dorit şi de aşteptat să respecţi aceste reguli pentru a rămâne membru al familiei europene. Însă noi insistăm, şi acesta a fost şi avertismentul pe care l-am primit şi astăzi, să ne aşezăm la coadă, alături de Polonia şi Ungaria, şi să mergem spre acest model de autocraţie, acest model de extragere din familiile europene, drum care este foarte toxic pentru România. Pentru Liviu Dragnea şi PSD poate România nu ar mai trebui să fie în UE, dar pentru restul României acesta este un scenariu catastrofic, de aceea acest Guvern trebuie să plece", a subliniat Barna. 

Liderul USR a mai spus că în momentul de faţă nu este niciun dubiu că Mecanismul de Cooperare şi Verificare rămâne "un instrument necesar". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna