x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: România este condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească

Barna: România este condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească

20 Dec 2018   •   14:13
Barna: România este condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească

România este condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească textele pe care alţii i le pun în faţă, a afirmat joi, în plenul reunit al Parlamentului, preşedintele USR, Dan Barna.

"Iarna aceasta ar fi trebuit să fie cel mai fericit moment din istoria noastră ca naţiune. (...) Dar astăzi România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal, de un prim-ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă. (...) Fiecare zi, fiecare oră pe care cuplul Dragnea - Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune. Soluţia este înlăturarea acestui Guvern de la conducerea României", a declarat Barna, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie.

Potrivit liderului USR, moţiunea nu este despre lupta politică dintre Putere şi Opoziţie, ci despre viitorul cetăţenilor şi despre interesul României.

"Aşa-numitul program de guvernare este ficţiunea pe bază căruia aţi vânturat precum grâul Executivul României în ultimii 2 ani. Peste 70 de miniştri şi 3 premieri s-au perindat în doar doi ani într-o democraţie care se pretinde funcţională. (...) Lipsa de performanţă a Guvernului este direct proporţională cu mărimea aparatului guvernamental pe care l-aţi creat. Funcţiile în Executiv nu au nicio legătură cu competenţa, sunt doar sinecuri bine plătite într-un Guvern a cărui prioritate zero este cum să scape penalii de puşcărie. Aţi promis spitale, autostrăzi, un învăţământ performant, prosperitate pentru toţi românii. Nu s-a făcut aproape nimic. În schimb, inflaţia, ROBOR-ul şi deficitul comercial al ţării sunt în creştere accelerată. Acum două seri, aţi furat României 3 miliarde de euro - toată creşterea bursieră din ultimul an a dispărut - de către un ministru al Finanţelor care s-a dovedit o paiaţă ridicolă în mâinile a doi condamnaţi tocmai pentru furt de bani publici'', a spus Barna.

El susţine că românilor trebuie să li se creeze oportunităţi astfel încât aceştia "să îşi poată îndeplini destinul şi în ţara lor".

Barna a atras atenţia că "nici gazele lacrimogene, nici tunurile cu apă sau bastoanele jandarmilor nu le-au înfrânt voinţa" celor care au protestat în stradă.

"Astăzi chiar este rândul nostru, al celor din Parlament, al celor trimişi de oameni să le apere interesele. Trebuie să fim responsabili faţă de memoria înaintaşilor noştri şi a celor care ne-au trimis aici. (...) Guvernul Dragnea-Dăncilă chiar trebuie să plece. Este o prioritate pentru România", a adăugat Barna. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna