x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, luat peste picior

Băsescu, luat peste picior

de Lavinia Dimancea    |    18 Ian 2008   •   00:00
Băsescu, luat peste picior

Proprietarul casei din Mihăileanu e în continuare supărat pe proprietarul apartamentului din Zambaccian. Aşa a comentat Adrian Năstase decizia preşedintelui Băsescu de a da aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri, printre care se numără şi fostul premier.

Proprietarul casei din Mihăileanu e în continuare supărat pe proprietarul apartamentului din Zambaccian. Aşa a comentat Adrian Năstase decizia preşedintelui Băsescu de a da aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri, printre care se numără şi fostul premier.


"Băsescu a dat aviz că sunt nevinovat!", scrie ironic pe blogul personal Adrian Năstase, explicând că asta a înţeles din conferinţa de presă a şefului statului de miercuri seară, în care acesta a afirmat că "a nu da aviz ar fi un element de blocare a justiţiei" şi că, în acest moment, cei vizaţi de respectivele dosare nu sunt vinovaţi. "După ce a pornit, cu ajutorul Monicăi Macovei, procesele termopanelor politice, Băsescu a explicat că el e mic şi nu ştie nimic despre dosarele astea şi că aşa e justiţia, cam chioară. Din câte am înţeles, e vorba de un alt «dezmembrământ» al termopanelor", susţine Năstase. El precizează că subiectul a intrat în derizoriu, dar semnalează că, prin avizul dat miercuri lotului celor opt, Băsescu nu face altceva decât să acopere scandalurile în care este implicat. "Nu doresc să particip la scenariul lui Băsescu de acoperire a scandalurilor «profesorul», stenogramele Hayssam, nominalizarea Noricăi Nicolai, mapa «profesională» a Monicăi Macovei, dosarele fostului reprezentant de la Anvers. Deocamdată, o să consider că proprietarul casei din Mihăileanu e, în continuare, supărat pe proprietarul apartamentului din Zambaccian. În rest, pregătim – în linişte – reuniunea NATO de la Bucureşti, de la începutul lui aprilie", remarcă Năstase.

 

INVENŢII ÎN AN ELECTORAL. Înainte de Năstase, un alt fost ministru dintre cei opt, Codruţ Şereş, ex-ministru al Economiei, califica gestul lui Băsescu de a da aviz pentru urmărirea penală drept unul "electoral", într-un an electoral, înainte de campania pentru alegerile locale, care va fi una "murdară, dominată de agitarea unor dosare". Şereş preciza că aşteaptă ca justiţia să se pronunţe de mai bine de un an în privinţa sa, astfel încât "aceste dosare fabricate să nu mai poată fi folosite ca instrumente de şantaj politic". La rândul său, actualul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, susţinea că acuzaţiile de corupţie la adresa sa sunt un "subiect inventat" şi este în "lotul" celor opt pentru faptul că este persoană politică. Păcuraru  arăta că scopul acestui scandal este clar şi că se doreşte să se arate că "există un singur om bun şi un singur partid bun, restul este rău, negru". El adăuga că îşi va păstra funcţia de ministru al Muncii pentru că aşa îi cere premierul şi PNL şi că îşi va da demisia dacă aceştia vor avea "o minimă rezervă".

Analiză la Justiţie

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat ieri-dimineaţă că va analiza într-o şedinţă cu specialiştii ministerului, ce ar fi urmat să aibă loc în cursul zilei, dacă avizele preşedintelui de începere a urmăririi penale în cazul celor opt foşti sau actuali minişti întrunesc condiţiile legale. "Voi avea o întâlnire la minister cu specialiştii, cu care voi analiza condiţiile de legalitate necesare pentru actele preşedintelui privind cazurilor celor opt foşti şi actuali miniştri. Dacă documentele întrunesc condiţiile legale, ele vor urma obligatoriu traseul stabilit prin lege", a declarat Meleşcanu, precizând că, la finalul întâlnirii, va fi făcută publică decizia luată.

×
Subiecte în articol: basescu politic