x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, scos basma curată de CNCD

Băsescu, scos basma curată de CNCD

de Lavinia Dimancea    |    16 Oct 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa armenilor atunci cănd a spus "In sfărşit văd şi eu un armean bun.... un armean competent".

Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa armenilor atunci cănd a spus "In sfărşit văd şi eu un armean bun.... un armean competent". Acesta a fost verdictul dat ieri de Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a analizat sesizarea Uniunii Armenilor din Romănia cu privire la afirmaţiile făcute de şeful statului la inceputul lunii septembrie, la ieşirea din Spitalul Militar Central. Deşi reprezentanţii armenilor au reclamat că declaraţiile preşedintelui constituie "o gravă ofensă la adresa comunităţii armene din Romănia", membrii Colegiului au considerat că acestea nu intrunesc elementele necesare pentru a vorbi despre discriminare. Decizia a fost luată cu şase voturi pentru şi un vot impotrivă şi urmează să fie motivată şi comunicată părţilor in termen de 15 zile, aceasta putănd fi atacată la instanţa de contencios administrativ.

Traian Băsescu a mai fost "judecat" o dată in acest an de CNCD, el fiind sancţionat cu avertisment public pentru că a numit-o pe o jurnalistă de la Antena 1 "ţigancă impuţită". Spre deosebire de cazul "armeni", atunci şeful statului a fost găsit vinovat de discriminare, considerăndu-se că folosirea apelativului "ţigancă impuţită" atinge demnitatea umană. Băsescu a contestat decizia in justiţie.

×
Subiecte în articol: politic