x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi PD-L: Don Quijote şi Rosinanta

Băsescu şi PD-L: Don Quijote şi Rosinanta

de Lavinia Dimancea    |    20 Mai 2008   •   00:00
Băsescu şi PD-L: Don Quijote şi Rosinanta
RAPORT ● Părerea lui Iliescu despre guvernarea de dreapta
Preşedinte-cacealma. Starletă aflată la final de carieră. Guvern şchiop şi ciung. Sunt etichete pe care liderii PSD le-au aplicat şefului statului şi Executivului condus de Călin Popescu Tăriceanu ieri, la prezentarea raportului "1.200 de zile de haos în România – Putere fără guvernare".


"Principalul factor perturbator este Traian Băsescu, care este un fel de Don Quijote cu Rosinanta sa, care este PD-L, şi se luptă cu morile de vînt şi din ţară, şi din afara ei", l-a caracterizat preşedintele social-democraţilor, Ion Iliescu, pe şeful statului, reluînd teoria că, în timp ce PSD poate găsi "platforme comune" cu PNL, PD-L este un partid fără "fizionomie", definit de o "demagogie populistă". Preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, l-a atacat şi el pe Traian Băsescu, spunînd că nu a fost niciodată preşedintele României şi că este doar preşedintele PD. "Traian Băsescu ne-a arătat la Cotroceni că postul este vacant. Este grav, pentru că, în loc de echilibru politic, avem parte de mesaje de genul «Şo pe ei, pe parlamentari»", a acuzat Năstase.


"PREŞEDINTE-CACEALMA". Liderul PSD, Mircea Geoană, a menţinut atacul şi l-a numit pe şeful statului drept un "preşedinte-cacealma". "A fost într-adevăr un preşedinte jucător, dar într-un singur domeniu, pentru PD. Pentru restul României a fost un preşedinte-cacealma. (...) În loc să conducă ţara, Traian Băsescu organizează porţi deschise ca o starletă aflată la final de carieră", a spus Geoană, continuînd, la fel de plastic, să acuze Guvernul că este "şchiop, dar şi ciung" pentru că "nu are decît mînă de luat, şi nu de dat". "România este ca un Citroen condus de un şofer incompetent, fără direcţie şi fără frîne şi al cărui instructor de şofaj seamănă mai degrabă cu cetăţeanul turmentat", a arătat liderul PSD. Năstase a acuzat şi el actuala guvernare că este una "pe datorie, cu nenumărate carii care mănîncă şi distrug ceea ce s-a construit cu trudă de-a lungul anilor", în timp ce vicepreşedintele Cristian Diaconescu a criticat lipsa de profesionalism şi aroganţa în ceea ce priveşte sistemul juridic şi politica externă.

×
Subiecte în articol: politic