x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu trage bombe cu imigranţii

Băsescu trage bombe cu imigranţii

de Marius Gîrlașiu    |    14 Sep 2015   •   09:38
Băsescu trage bombe cu imigranţii
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

După episodul „ţigancă împuţită” din 2007, Traian Băsescu a intrat din nou în vizorul CNCD pentru declaraţiile radicale la adresa imigranţilor. „Ăştia vorbesc prin bombe. S-ar putea să ne trezim cu bombe la metrou”, a fost reacţia prin care fostul preşedinte a aprins spiritele.

În căutare de capital electoral înainte de anunţata revenire în politică prin înscrierea în PMP, Traian Băsescu „punctează” la greu pe tema imigranţilor. Fostul şef al statului s-a poziţionat radical împotriva refugiaţilor şi a propus chiar ca România să-şi închidă graniţele de teama „teroriştilor”. „Ăştia vorbesc prin bombe. Îşi pun bombe în jurul brâului şi, în numele lui Allah, se detonează în staţii de metrou”, a avertizat Băsescu. „Vă garantez, pe ce simt, pe instinct, că au intrat deja reţele teroriste pe teritoriul UE odată cu ei”, şi-a continuat fostul preşedinte teoria. ”Dacă aş fi preşedinte, nu aş fi de acord ca o astfel de relocare să se facă în România. Am avertizat că peste 2-3 ani s-ar putea să ne trezim cu bombe la metrou”, a explicat Băsescu.

Sancţiuni de la CNCD?
Ultima ieşire i-a adus însă critici din partea preşedintelui CNCD, care a anunţat că declaraţiile lui Băsescu vor fi analizate în următoarea şedinţă a Consiliului. „Declaraţiile vor fi supuse analizei sub aspectul necesităţii unei autosesizări sau nu. La acest moment suntem doar la analiză, nu există nicio procedură demarată”, a explicat Csaba Asztalos. „Ce aşteptăm noi e să nu incite la ură religioasă sau etnică, să nu stigmatizeze şi să nu generali-zeze”, a mai spus şeful CNCD. Nu este exclus, însă, ca Băsescu să fie sancţionat pentru discriminare. 
 

×