x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bătaie între veri în runda a treia

Bătaie între veri în runda a treia

de Nicoleta Butnaru    |    Lavinia Dimancea    |    30 Iun 2008   •   00:00
Bătaie între veri în runda a treia

ALEGERI ● Incidente minore în locul protestelor
Alegătorii din patru comune din ţară au mers ieri a treia oară la urne pentru a-şi desemna primarul. Incidentele în secţiile de votare au apărut încă de la primele ore ale dimineţii, însă nu au fost majore. La Ştefăneşti, revolta de la 1 iunie a fost înlocuită cu o bătaie între rude.



ALEGERI ● Incidente minore în locul protestelor
Alegătorii din patru comune din ţară au mers ieri a treia oară la urne pentru a-şi desemna primarul. Incidentele în secţiile de votare au apărut încă de la primele ore ale dimineţii, însă nu au fost majore. La Ştefăneşti, revolta de la 1 iunie a fost înlocuită cu o bătaie între rude.

Un nou tur de scrutin s-a organizat ieri în comunele Ştefăneşti, judeţul Ilfov, şi Sascut, judeţul Bacău, după ce alegerile au fost anulate pe motiv de fraudă, precum şi la Poeni, judeţul Teleorman, şi Arcani, judeţul Gorj, unde candidaţii la Primărie au obţinut acelaşi număr de voturi. Cunoscut pentru "revoluţia" din primul tur organizat la 1 iunie, Ştefăneştiul, păzit de 100 de jandarmi şi poliţişti, nu a mai oferit ieri acelaşi spectacol, alegerile fiind condimentate în prima parte a zilei doar cu o bătaie între doi veri. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8:30 într-un bar din localitate, cînd cei doi, Tudor Ionuţ J. şi Nicolae J., cu simpatii politice diferite, intenţionau să-şi ducă bunicul la votare. Pentru că nu s-au înţeles, s-au luat la bătaie şi au fost amendaţi de poliţişti, pentru tulburarea liniştii publice, cu cîte 500 de lei, dar nici unul nu a vrut să depună plîngere împotriva celuilalt. Incidente s-au înregistrat şi la Sascut, unde zeci de persoane, majoritatea bătrîni, au venit să voteze încă de la ora 5:00 dimineaţa, astfel încât în jurul prînzului votaseră 30% dintre alegători. Un bărbat a fost astfel acuzat că a sustras o ştampilă, recuperată ulterior dintr-un şanţ, acesta riscînd să fie acuzat de furt calificat şi condamnat la închisoare între 3 şi 15 ani. Ceea ce a atras însă atenţia autorităţilor, dar şi a votanţilor a fost apariţia în faţa secţiei de votare a unui bărbat care avea pe torace, gît şi cap, pus peste un tricou, ghips. Omul a reclamat că ar fi fost bătut pe 11 iunie de susţinătorii unuia dintre candidaţi, din cauză că ar fi votat cu celălalt candidat, şi a făcut un scandal monstru. El a continuat circul şi în secţie şi a fost scos afară cu forţa de oamenii legii, pentru imobilizarea lui fiind nevoie de trei poliţişti şi doi jandarmi, acesta fiind foarte agresiv. Bărbatul a fost dus la poliţie şi amendat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

LINIŞTE.
În comuna Poeni, Teleorman, pînă la prînz procesul de votare s-a desfăşurat fără incidente, la faţa locului fiind prezente efective de jandarmi şi de poliţie care au asigurat ordinea în zonă pe toată desfăşurarea votării şi a numărării voturilor. Potrivit Ioanei Preda, preşedintele BEJ Teleorman, organizarea de noi alegeri la Poeni a fost determinată de balotajul dintre cei doi candidaţi, declarat după ce candidatul PD-L la primărie, Ion Dincă, a obţinut un vot mai mult faţă de cel al PSD, Gheorghe Ene. Linişte a fost şi la Arcani, cea mai mică localitate din judeţul Gorj, unde cîteva zeci de persoane, din cele aproape o mie cu drept de vot, au venit la vot încă de la ora 7:00, coada menţinîndu-se pînă în jurul orei 8:00, cînd numărul votanţilor s-a mai redus. Ca şi la Poeni, aici au fost organizate alegeri după ce candidaţii PSD şi PNG au obţinut în turul doi acelaşi număr de voturi, respectiv 434.

×
Subiecte în articol: politic