x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bogdan Olteanu: "PNL a depus la Cameră cererea privind comisia Udrea"

Bogdan Olteanu: "PNL a depus la Cameră cererea privind comisia Udrea"

27 Iul 2009   •   00:00

Deputatul PNL, Bogdan Olteanu, a anunţat că liberalii au depus, astăzi, la Secretariatul General al Camerei, solicitarea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, menţionând că documentul este semnat şi de către parlamentari PSD.

Potrivit unor surse din Biroul Permanent al Camerei, documentul este semnat de 55 parlamentari PNL şi de 20 de parlamentari ai PSD, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea sa este de acord cu înfiinţarea comisiei de anchetă parlametară în cazul ministrul Turismului, Elena Udrea, el făcând o paralelă cu cazul Ridzi şi apreciind că la situaţii egale se impun soluţii egale.

"În ceea ce priveşte propunerea privind comisia de anchetă pentru ministrul Turismului, credem că la situaţii egale sunt soluţii egale. Atunci unde se ridică semne de întrebare, sunt suspiciuni legate de cheltuieli în neregulă, vom spune că trebuie făcută investigaţia necesară", a declarat Duvăz, după şedinţa BPN.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, săptămâna trecută, că liberalii au decis în BPC iniţierea demersurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind activitatea ministrului Turismului, Elena Udrea.

El a menţionat că BPC a mandatat parlamentarii PNL din Camera Deputaţilor pentru a întreprinde demersuri necesare de iniţiere şi constituire - dacă va exista sprijin suficient - a unei comisii şi în cazul Elenei Udrea, care să verifice, ca şi în cazul Ridzi, modul în care s-au cheltuit bani publici.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că PSD va lua o decizie în privinţa înfiinţării unei comisii în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, sâmbătă dimineaţă, în cadrul unui for statutar al partidului.

Întrebat dacă este de acord cu înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru ministrul Turismului, Elena Udrea, aşa cum a solicitat PNL, Geoană a răspuns: "Probabil că da, dar vom lua această decizie într-un for statutar, sâmbătă dimineaţă". (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic udrea