x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera deputatilor - Taxa pe viciu, votata

Camera deputatilor - Taxa pe viciu, votata

de Carmen Vintila    |    Lavinia Dimancea    |    06 Iul 2006   •   00:00

Taxa pe viciu a primit unda verde in Parlament. Deputatii au adoptat ieri ordonanta de urgenta a Guvernului prin care se majoreaza accizele la tutun si alcool, ca urmare a introducerii taxei pe viciu, PSD si PRM votand "impotriva".
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu a fost insa de acord: instituirea acestei taxe care se vireaza la bugetul Ministerului Sanatatii, urmareste diminuarea consumului de produse cu grad ridicat de nocivitate.

PARTIDE. Deputatii au adoptat si proiectul de lege privind finantarea partidelor. Potrivit actului normativ, membrii de partid vor plati cotizatii anuale de maximum 48 de salarii minime, in timp ce donatiile anuale vor fi limitate la 200 de salarii pentru persoanele juridice si la 500 de salarii pentru cele fizice. Persoanele juridice vor putea face donatii partidelor chiar daca au datorii mai vechi de 60 de zile la stat, cu conditia ca acestea sa aiba de recuperat sume mai mari decat datoriile. Tot ieri a fost adoptat si proiectul care interzice existenta magazinelor in regim duty-free in orase si in punctele de trecere a frontierelor, ele fiind acceptate doar in porturi si aeroporturi internationale si la bordul navelor si aeronavelor. (Carmen Vintila, Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic