x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Campanie electorala de opt zile

Campanie electorala de opt zile

15 Iun 2004   •   00:00

Campania electorala pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale se va incheia sambata, 19 iunie, la ora 7:00, iar campania la radio si televiziune se va incheia vineri, la ora 24:00, conform deciziei Biroului Electoral Central.
English version

BEC a mentionat ieri ca, potrivit articolului 67 din Legea 67/2004 (Legea alegerilor locale), emisiunile cu caracter electoral ale radiodifuzorilor, privind prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de spoturi de publicitate electorala, invitarea sau prezentarea candidatilor in programe, comentarii privind campania electorala pot fi difuzate pana in ziua de vineri, ora 24:00. Potrivit comunicatului BEC, eventualul drept la replica si la rectificare, ca urmare a sesizarilor care se refera la emisiunile difuzate in ziua de vineri, 18 iunie, pana la ora 24:00, se va transmite de radiodifuzori, potrivit legii, imediat dupa emisiunea informativa de seara, din ziua de sambata, 19 iunie 2004.

INTERDICTII. BEC a informat, de asemenea, ca in zilele de 19 si 20 iunie 2004 va fi interzisa publicarea in presa scrisa a oricaror materiale, documente sau comentarii privind campania electorala. Aceste precizari privind campania electorala din turul doi au fost stabilite de BEC, care a adoptat ieri, prin votul majoritatii membrilor sai, doua hotarari de interpretare a Legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. Presedintele BEC, Petre Similean, a precizat ca hotararile privind desfasurarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Campania electorala la nivel national, inclusiv la posturile de radio si televiziune, pentru al doilea tur de scrutin la primarii a inceput vineri, 11 iunie, la orele 12:30, dupa cum a anuntat BEC. (Carmen Vintila)

FUNCTII

La desfasurarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale care va avea loc duminica, 20 iunie, persoanele care au candidat la functia de consilier, in ziua de 6 iunie, pot fi propuse ca membri ai birourilor electorale daca nu au fost declarati alesi. Reprezentantii partidelor politice si ai aliantelor politice in birourile electorale de circumscriptie si in birourile electorale ale sectiilor de votare pot fi inlocuiti la solicitarea partidelor politice sau aliantelor politice interesate, a precizat BEC. Tot aceasta institutie a mai stabilit ca solicitarea de inlocuire va fi adresata presedintelui biroului electoral pana cel tarziu vineri, 18 iunie, iar inlocuirea se va face cel tarziu sambata, 19 iunie.

SUMA: Batalie dura pe electorat

Sechelariu trece la amenintari

A treia oara la vot

Campanie electorala de opt zile

Se scot dosare de la naftalina

PSD, acuzat de cumpararea unor consilieri
×
Subiecte în articol: politic iunie electorala