x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cartierul BrancusI - Case tot pentru angajatii Primariei

Cartierul BrancusI - Case tot pentru angajatii Primariei

de Monica C. Andrei    |    19 Iul 2005   •   00:00

Consilierii locali care si-au dat case sociale intre ei, precum si directorii din Primaria Sectorului 6 se regasesc, cu o singura exceptie, pe noua lista de repartitii in cartierul Brancusi.
Singurii taiati de pe lista au fost cei care au implinit 35 de ani si consiliera Adriana Cristina Voiculescu, care, impreuna cu sora sa, mai detinea un imobil primit mostenire. In rest, nu s-a schimbat nimic. Astfel, Cristian Gabriel Hrituc, directorul Administratiei Pietelor Sector 6, Ion Gabriel Tanase, directorul Directiei Taxe si Impozite, consilieri locali ai Aliantei PNL-PD, printre care Florin Vladan, Bogdan Cuturescu, Daniela Tulugea si fiul secretarului primariei, Irinel Floricica, au primit, fara nici o problema, apartamente in cartierul Brancusi.
Lista initiala de repartitii, pe care erau inscrisi 1.180 de tineri, a fost anulata, luna trecuta, din cauza unui viciu de procedura. In fapt, alesii locali, care se regasesc si pe listele actuale, votasera in sedinta, desi legea interzice unui ales local sa voteze hotarari in care au interes patrimonial. Anularea a fost doar o decizie luata de ochii lumii, pe noua lista ramanand aproape aceleasi persoane.

Asta, in conditiile in care Legea 393/2004, prevede urmatoarele: "Alesii locali sunt obligati sa mentioneze expres situatiile in care interesele lor personale contravin intereselor generale. Ei sunt obligati sa dea dovada de cinste si corectitudine. Este interzis alesului local sa ceara, pentru sine sau pentru altul, bani, foloase materiale sau altele".

×
Subiecte în articol: politic