x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Barna, despre decizia CCR: Guvernul a legiferat unde nu trebuia

Ce spune Barna, despre decizia CCR: Guvernul a legiferat unde nu trebuia

03 Iun 2020   •   16:26
Ce spune Barna, despre decizia CCR: Guvernul a legiferat unde nu trebuia

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, referitor la decizia CCR privind alegerile locale, că Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE și Pro-România au intervenit în Parlament ”fără să gândească prea mult”, doar din dorința de a-și crea încă un avantaj electoral.

”Încă un episod în care PSD și PNL încearcă să confiște o temă care ne privește pe toți și lucrurile se sfârșesc în decizii ale CCR care puteau fi lesne evitate. În privința stabilirii datei alegerilor locale, Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE și Pro-România au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, doar din dorința de a-și crea încă un avantaj electoral”, a declarat Dan Barna.

El a mai afirmat că stabilirea datei alegerilor trebuie să fie o decizie tehnică în care toată lumea trebuie ”să accepte că se pleacă în mod egal de la linia de start”.

”Impunerea cu forța a unei date care avantajează unul sau altul dintre partide nu este nici democratică, nici inteligentă. Comunitățile noastre merită o competiție cinstită din care să câștige cel mai bun, nu cel care a măsluit jocul. Partidele parlamentare trebuie să se întâlnească urgent pentru consultări pe tema localelor, astfel încât să ieșim din logica meciului putere-opoziție care, în acest caz, nu face decât să provoace pagube și să arunce încă o umbră asupra felului în care se iau decizii în România”, a adăugat liderul USR.

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali este neconstituţională.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: Dan Barna