x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu anunță moțiune de cenzură după ce încetează starea de alertă

Ciolacu anunță moțiune de cenzură după ce încetează starea de alertă

17 Iun 2020   •   16:44
Ciolacu anunță moțiune de cenzură după ce încetează starea de alertă
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban „a doua zi după după ce starea de alertă se va încheia”. El acuză Executivul „de cel mai mare abuz de putere”.

 

„În privința stării de alertă, aseară, la 21.30, când am primit documentele am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți, lucru stipulat explicit în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, „în fața acestui abuz categoric”, PSD va face „o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”.

„Vreau să vă anunț public că începând de azi Parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a spus Ciolacu.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, miercuri dimineață, că, deocamdată, nu va fi dat vot pe hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. Guvernul specifică faptul că a fost transmisă ”spre informare”.

Scrisoarea de la Guvern cu hotărârea a fost pentru înștiințarea Parlamentului, nu pentru încuviințare, pentru că Guvernul spune ca nu e nevoie de vot pentru prelungire, ci doar pentru instituire.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu