x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu atacă: Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie 2019. Ce a făcut cu banii?

Ciolacu atacă: Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie 2019. Ce a făcut cu banii?

26 Apr 2020   •   16:36
Ciolacu atacă: Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie 2019. Ce a făcut cu banii?
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a scris, duminică, pe Facebook, că Guvernul PNL a împrumutat din decembrie anul trecut peste 10 miliarde de euro și întreabă la ce au fost folosiți acești bani, în condițiile în care în țară se vede „o scădere dramatică a nivelului de trai”.

„Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu acești bani? Nu știe nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulți români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supraviețuiască”, a scris liderul PSD pe rețeaua de socializare.

El susține că în noiembrie și decembrie 2019 Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru „despăgubiri, plăți electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă și achiziții la preț dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor”.

Marcel Ciolacu susține că economia este cu un picior în groapă, iar Guvernul nu are niciun plan de redresare economică.

Acesta dă exemplul Poloniei, care ajută populația și firmele cu un program de 10-15% din PIB. „La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile și mulți dintre oamenii pe care i-ați trimis în șomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile și niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-ați făcut de râs. #catufantastic nu a fost în stare să faca un site ca să susțină IMM-urile, le bagă în faliment și lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă și să scape de el pentru că ne face rău tuturor”, a mai scris social-democratul.

Marcel Ciolacu susține că Guvernul nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populație și companii. „Testați cât mai mult ca să reporniți economia! Altfel vom avea tăieri de salarii și pensii, milioane de șomeri și o scădere dramatică a nivelului de trai”, se mai arată în postarea liderul PSD.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu