x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, în Pădurea Balotești. Poluarea nu-i de stânga sau de dreapta, poluarea ne priveşte pe toți

Ciolacu, în Pădurea Balotești. Poluarea nu-i de stânga sau de dreapta, poluarea ne priveşte pe toți

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   21:23
Ciolacu, în Pădurea Balotești. Poluarea nu-i de stânga sau de dreapta, poluarea ne priveşte pe toți
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a mers luni în Pădurea Balotești. Poluarea nu este de stânga sau de dreapta, poluarea ne priveşte pe toți, a declarat prim-ministrul. El a sprijinit astfel inițiativa „Împreună pentru Centura Verde”.

Marcel Ciolacu a explicat de ce s-a alăturat inițiativei prin care se urmărește realizarea unei centuri verzi în jurul Bucureștiului.

„Sunt foarte puțini oameni care reușesc să urce la peste opt mii de metri fără oxigen suplimentar. Alex Gavan este unul dintre ei! Da, acolo este vorba de aerul rarefiat. Dar, aici jos, noi toți ne sufocăm de la poluare. Asta trebuie să fie și Centura Verde București-Ilfov! Rezerva de oxigen pentru oamenii care trăiesc aici și care resimt din plin efectele poluării! De aceea, m-am alăturat astăzi inițiativei lui Alex Gavan şi a colegilor săi din Platfoma Civică “Împreună pentru Centura Verde” pentru că eu cred că trebuie să ne unim toți- societate civilă și autorități, în jurul unui proiect comun”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mai spus că intenționează să propună proiectul și în alte zone ale țării.

„Dezvoltăm Bucureștiul și Ilfovul, construim și multă infrastructură pentru accesul în oraș, dar trebuie să ne asigurăm că poluarea nu ne sufocă, iar una dintre soluții este protejarea prin lege a pădurilor din jurul capitalei, noi împăduriri pentru a mări suprafața forestieră existentă, dar și deschiderea acestor păduri către oameni, în scop recreațional. Odată cu intensificarea efectelor schimbărilor climatice pe care începem să le resimțim din ce în ce mai mult în viețile fiecăruia dintre noi, este necesar să extindem conceptul de centură verde și pentru alte orașe ale țării. Poluarea nu este de stânga sau de dreapta. Poluarea ne priveşte pe toți. Poluarea ne ucide pe toți! Și toți, împreună, avem datoria de a lupta împotriva acestui ucigaș invizibil”, a precizat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu pădure poluare