x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: „Suntem restanți în legislație!”

Ciolacu: „Suntem restanți în legislație!”

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   11:45
Ciolacu: „Suntem restanți în legislație!”
Sursa foto: Hepta/Marcel Ciolacu

„Vorbim de provocări europene și noi încă suntem restanți. Suntem restanți în legislație”, declară premierul Marcel Ciolacu la summitul Autorităților Publice Municipale din România. Ciolacu propune crearea unei burse naționale a locurilor de muncă în administrație.

Premierul a menționat codul administrativ și codul urbanismului, „în care discuția s-a creat într-un monopol pentru că toată lumea se uită la București și lupta cu rechinii ăștia imobiliari din București a acoperit de fapt o temă care este pentru toată lumea”.

„Eu cred că e timpul să facem odată o lege și pentru polițiștii locali. Mai ales după experiența pe care am avut-o tot în București, care mie mi s-a părut ceva de noaptea minții, în care polițiștii locali ai primarului general se împingeau cu polițiștii locali, amândouă poliții fiind o autoritate. E ceva ce n-am crezut că o să văd totuși în 2024 la televizor. Este evident că sunt multe restanțe și ați vorbit de angajări în sistemul administrației locale”, a afirmat Ciolacu.

Premierul susține că trebuie introdusă performanța în întreaga administrație, atât centrală, cât și locală: „Părerea mea e că încă după 30 de ani de la Revoluție, percepția și câteodată și adevărul este că nu te angajezi la stat decât dacă ai pile. Că o ai la un ministru, că o ai la un secretar de stat, că o ai la un primar, că o ai la un viceprimar, cred că ar trebui să fim mai curajoși și să închidem această discuție care nu duce la cei mai buni oameni pe care i-am dori în administrație”.

În acest context, Ciolacu a vorbit despre o bursă a locurilor de muncă de la stat, precum examenele naționale la rezidențiat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu legislatie locuri munca