x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș, aşteptat de Nicuşor să fie şef la USR

Cioloș, aşteptat de Nicuşor să fie şef la USR

de Georgiana Ionita    |    13 Dec 2016   •   19:30
Cioloș, aşteptat de Nicuşor să fie şef la USR
Sursa foto: SEBASTIAN OLARU / AGERPRES FOTO

Nicușor Dan i-a transmis premierului Dacian Cioloș că „are ușa deschisă la USR” și că îl așteaptă să se alăture formațiunii pentru o “funcție importantă”. Liderul formaţiunii antisistem se bucură de scorul obținut la alegeri și promite că USR va face “opoziție în favoarea cetățenilor”.

 

Nicuşor Dan susţine că Dacian Cioloş va sta la loc de cinste dacă actualul premier decide să se alăture formațiunii antisistem. „Alegerea diferitelor funcții de conducere se face la Congres. Dacă domnia sa intră în USR, bineînțeles va fi o persoană foarte importantă”, a declarat liderul USR. Nicuşor a promis ieri că partidul său se va opune vehement legii amnistiei penale și fiscale care a fost vehiculată în campanie și că va lupta prin toate mijloacele posibile să împiedice un astfel de scenariu. "Armele noastre sunt opinia publica și Justiția. Vom face opoziție în favoarea cetățenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenți la orice act de corupție, de abuz", a declarat şeful USR. Cum toate previziunile postelectorale arată că Liviu Dragnea va fi propunerea PSD pentru funcția de premier, USR îi reamintește președintelui Iohannis de promisiunea pe care a făcut-o înainte de alegeri. “Preşedintele Iohannis a spus că nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal. Este şi punctul nostru de vedere. Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii noştri occidentali", a atacat Nicuşor Dan. Pentru a doua oară în decurs de şase luni, USR a umilit PNL-ul Alinei Gorghiu în București, reușind să obțină un scor aproape dublu faţă de liberali, la fel ca la alegerile locale. La Senat PNL a strâns doar 12,8% din voturi în Capitală, în timp ce USR a obţinut 24,53%. Raportul la Camera Deputaţilor a fost PNL – 11,97% - USR – 25,14%. Fost ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea se aşteaptă ca USR să ajungă la opt mandate de deputat în București, trei sau patru de senator și un total de 43 de parlamentari. Ghinea a arătat că pe lângă scorul bun din Capitală, USR a făcut o "figură frumoasă" și în marile centre universitare: 15% la Cluj, 14% la Sibiu, Braşov, şi Timiş și aproape 10% la Iaşi.

 

Clotilde Armand, USR: Am fost dezamăgită că participarea nu e la nivelul la care îmi doream. În timpul lui Ceauşescu era de 99,9%, acum nici nu ajungem la jumătate. Este foarte regretabil.

 

 

×