x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu a discutat cu Barna pentru bugetul Capitalei: Soluția de compromis e să îl avem cât mai repede

Cîțu a discutat cu Barna pentru bugetul Capitalei: Soluția de compromis e să îl avem cât mai repede

28 Apr 2021   •   21:25
Cîțu a discutat cu Barna pentru bugetul Capitalei: Soluția de compromis e să îl avem cât mai repede
Sursa foto: Lucian Alecu

Soluția de compromis este aceea de a avea un buget al Capitalei cât mai repede, a spus, miercuri, premierul Florin Cîțu, despre situația din București, unde consilierii USR au votat împotriva proiectului de buget. Cîțu a spus că a discutat cu președintele USR, Dan Barna. despre acest aspect.

Discuțiile despre bugetul Capitalei dintre Florin Cîțu și Dan Barna nu s-au purtat în ședința coaliției, a spus premierul.

„Nu am discutat în coaliție despre bugetul Capitalei. Am discutat cu domnul președinte Barna și vom media dacă este nevoie”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a precizat că nu trebuie să se ajungă în situația în care Capitala să ceară bani de la bugetul de stat.

„E important să avem un buget la București, pentru că orice întârziere a bugetului municipiului București însemnă întârzieri de investiții, întârzieri de facturi care se vor întoarce apoi și nu vreau să ajungem să cerem bani de la bugetul de stat”, a afirmat premierul.

Întrebat de jurnaliști care ar fi soluția de compromis, Cîțu a răspuns: „Soluția de compromis este să avem un buget cât mai repede. Este nevoie să deblocăm această situație cât mai repede pentru că un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu Dan Barna