x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, despre șansele coaliției după alegeri: La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur că nu

Ciucă, despre șansele coaliției după alegeri: La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur că nu

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2024   •   17:45
Ciucă, despre șansele coaliției după alegeri: La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur că nu
Sursa foto: Hepta/Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că discuția cu Marcel Ciolacu despre „amendamentul Iohannis” a avut loc „în primăvară”, nu pe 3 aprilie. Întrebat dacă nu va mai funcționa coaliția PSD-PNL după alegeri, el spune: „La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur”.

„Cu certitudine, eu nu am folosit niciodată ziua de 3 aprilie, pentru că știam perfect. Mi-aduc aminte unde eram pe 3 aprilie. Pe 3 aprilie eram în Cehia. (...) Primăvara este una, 3 aprilie este alta. Este aproape de 1 aprilie și este bine să nu păcălim. În acest moment, eu nu vreau să insist... Avem lucruri mai importante”, spune la realitatea.net Nicolae Ciucă.

El spune că așteaptă de la premier să vină cu deciziile legate rezolvarea problemelor de deficit bugetar, cu modalități și decizii legate de absorbția de fonduri europene.

„Nu vreau să intru în aceste chestiuni.Am avut discuții cu domnia sa. De aceea am ținut să-i aduc aminte că una am discutat și alta s-a întâmplat. Este un subiect absolut nerelevant. Pentru noi relevant este ce facem astfel încât să putem să mergem mai departe în angajamentul nostru al Partidului Național Liberal față de români. Dacă nu reușim în politica din România să înțelegem care este nivelul și cum putem cu adevărat să facem politică pentru oameni, atunci stăm la masă și pierdem timpul”, adaugă Ciucă.

Întrebat dacă nu va mai funcționa coaliția PSD-PNL după alegeri, el spune: „La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur”.

Premierul a postat programul său din 3 aprilie, când a avut, printre altele, o întrevedere cu omologul maghiar Viktor Orban, două întâlniri la Palatul Victoria și o deplasare în județul Giurgiu.

Pe 3 aprilie a avut loc o discuţie între liderii PSD și PNL, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, la care a participat și preşedintele Klaus Iohannis, despre proiectul de lege care să dea posibilitatea șefului statului să candideze la alegerile parlamentare, ca independent pe lista unui partid politic, iar președintele social-democraților a promis susţinerea acestui demers, au afirmat surse din PNL.

Liderii social-democrați au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

„Este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură”, spune Nicolae Ciucă, după ce PSD a decis să nu susțină amendamentul „Iohannis”.4

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege, inițiat de liderii senatorilor și deputaților liberal, Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache, prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca ciolacu coalitie alegeri