x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codul fiscal - PC da ultimatum

Codul fiscal - PC da ultimatum

de Lavinia Dimancea    |    05 Iul 2006   •   00:00
Codul fiscal - PC da ultimatum

Conservatorii solicita partenerilor de guvernare convocarea Consiliului National de Coordonare al Coalitiei (CNC) pentru a discuta solicitarile formulate de PC la ultimul Consiliu National al partidului, cand s-a decis ramanerea la guvernare, si pun conditii pentru votarea Codului Fiscal.

Senatorul Sabin Cutas a transmis ieri in acest sens o scrisoare presedintilor PNL, PD si UDMR, fiind ceruta stabilirea unei date la care sa fie analizate renegocierea protocolului Coalitiei, adoptarea de masuri urgente pentru buna functio-nare a protocoalelor judetene si sustinerea de catre Coalitie a principalelor propuneri legislative ale conservatorilor.

AVERTIZARE. Totodata, deputatul Bogdan Pascu a declarat intr-o conferinta de presa ca PC isi sustine in continuare amendamentul privind neimpozitarea profitului reinvestit din proiectul de Cod Fiscal, respins luni de Comisia de buget-finante. Pascu a avertizat ca, daca aceasta prevedere nu va fi acceptata in plenul de astazi al Camerei, deputatii conservatori nu vor vota proiectul de lege. Nominalizat pentru functia de vicepremier, Bogdan Pascu a mai spus ca presedintele Traian Basescu intarzie semnarea decretului de investire a sa pentru ca, "probabil", are activitati care "nu suporta amanare". Ieri dupa-amiaza decretul a fost insa semnat, urmand ca Pascu sa fie investit oficial duminica.

HAR-COV. Pe de alta parte, deputatul Daniela Popa a anuntat ieri, ca proiectul PC privind reprezentarea romanilor in administratia locala din judetele Harghita si Covasna a primit aviz favorabil la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Popa a precizat ca PC este dispus sa voteze Statutul minoritatilor nationale cu conditia ca mai intai sa fie adoptat in plen proiectul privind romanii din Har-Cov.

Liderul PC, Dan Voiculescu, si-a facut si el aparitia la sfarsitul conferintei, anuntand ca este bunic pentru a treia oara. Fiica sa Corina a nascut o fetita de 2,6 kg, pe care o cheama Mara.

CODUL APARAT
Codul Fiscal va intra astazi in plenul Camerei Deputatilor, iar la dezbateri va fi prezent si Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice. El va incerca sa apere punctul de vedere al ministerului pe care-l conduce. "Ma deranjeaza ca nu este respectat principiul cotei unice pentru toate tipurile de venituri si profituri", a declarat Vladescu. "Nu imi face placere nici amanarea cu un an a taxarii veniturilor realizate din vanzarea produselor agricole, dar ma bucura faptul ca principiul a fost acceptat", explica ministrul Finantelor. In fata insistentei parlamentarilor de a mentine actualul sistem de impozitare al microintreprinderilor, ministrul pare resemnat. "Voi mai face o ultima incercare, macar sa reusesc sa limitez aplicarea acestei masuri numai la microintreprinderile care fac productie sau servicii turistice si alimentatie publica", a mai declarat Vladescu. (Daniela Ivan)
×
Subiecte în articol: politic