x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Concluziile preşedintelui Klaus Iohannis după consultările cu partidele

Concluziile preşedintelui Klaus Iohannis după consultările cu partidele

14 Dec 2016   •   19:08
Concluziile preşedintelui Klaus Iohannis după consultările cu partidele

Klaus Iohannis a declarat că neprezentarea la consultări a PSD şi ALDE este o atitudine nesănătoasă: "O notă discordantă au făcut PSD și ALDE, care nu au binevoit să vină la consultări. PSD-ului îi spun că această atitudine necooperantă cu președintele României este nesănătoasă. Am convenit, cu toate formațiunile care s-au prezentat, că ne vom revedea la o nouă rundă de consultări, pe care o voi convoca după ce noul Parlament va intra în funcțiune."

Întrebat dacă Dacian Cioloș mai rămâne o posibilitate pentru funcția de premier, președintele Iohannis a explicat că așteaptă învestirea noului Parlament pentru aceste calcule.

“Nu pot să vă dau un răspuns public la această chestiune. Este clar că după ce vom avea un Parlament, vom avea o rundă de consultări și atunci chiar voi aștepta să vină toată lumea și să spună dacă vor premier, după care voi fi în situația să judec propunerile și să mă gândesc la o desemnare.”

Preşedintele a mai spus că niciuna dintre partidele venite la consultări nu au avansat vreun nume de viitor premier.

Întrebat cum comentează discuţia telefonică dintre Liviu Dragnea şi Dacian Ciolos legată de amânarea aplicării unor reduceri de taxe şi mpriri de salarii, preşedintele a spus că nu el trebuie să comenteze ci doar cei implicaţi iar prorogările invocate în discuţie intră în sarcina guvernului care poate da o hotărâre de guvern în acest sens.

Ştire în curs de actualizare.

×