x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre

Crin Antonescu: Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre

06 Dec 2013   •   14:03
Crin Antonescu: Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre

Nelson Mandela a fost o personalitate fascinantă, unul dintre cei mai mari oameni ai timpurilor noastre, iar lumea este mai săracă odată cu dispariția sa dintre noi, a declarat, astăzi, președintele Senatului.

Crin Antonescu apreciază că Mandela a fost părintele unei națiuni, un simbol al luptei anti-rasiale, dar și "un luptător fervent pentru drepturile omului, pentru libertate", potrivit Agerpres.

"Aprig adversar al apartheidului, Nelson Mandela a fost primul președinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ și cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a caracterizat prin combaterea rasismului instituționalizat, a sărăciei și a inegalității. Trebuie să ne inspirăm din devotamentul său față de umanitate, din înțelepciunea și determinarea sa pentru a încerca să construim, fiecare dintre noi, o lume mai bună", a mai spus președintele Senatului în mesajul său de condoleanțe.

×
Subiecte în articol: nelson mandela a murit crin antonescu