x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cu Stalin şi Gheorghiu-Dej la tribunal

Cu Stalin şi Gheorghiu-Dej la tribunal

de Georgiana Ionita    |    11 Aug 2016   •   15:07
Cu Stalin şi Gheorghiu-Dej la tribunal
Sursa foto: Adrian Manolache

Raluca Prună chiar nu glumeşte. Ministrul Justiției a anunţat că va merge până la capăt după ce zilele a ameninţat că îl va trimite în judecată pe fostul premier Victor Ponta pentru a proba în faţa judecătorilor acuzațiile de trafic de influență pe care acesta le-a făcut la adresa ei pe contul de Facebook.

După Ordonanța de urgență prin care Guvernul a modificat Codurile penale, Victor Ponta a lansat acuzaţii dure la adresa ministrului Justiţiei. Fostul premier a scris pe facebook că primarul din Oradea, liberalul Ilie Bolojan, ar fi făcut trafic de influenţă în birou “la Madam Prună”. Mai recent, Raluca Prună l-a criticat şi ea pe fostul premier, după ce Ponta ar fi numit-o “stalinistă” şi ar fi spus despre ea că ar fi membru ISIS. “Să ştiţi că, pentru moment, în România, calomnia se judecă, este un proces civil, deci nu am făcut niciun fel de plângere, însă urmează zilele acestea să depun o cerere prin care să îl chem pe domnul Victor Ponta în instanţă ca să probeze nu judecăţile de valoare, însă domnia sa m-a acuzat foarte clar, într-o postare pe Facebook, că la mine în birou un primar, i-a dat şi numele, a venit şi a făcut trafic de influenţă pentru ca eu să adopt o ordonanţă de urgenţă. Eu cred că este foarte corect, şi pentru mine, şi pentru domnul Ponta, să probeze acest lucru”, a anunţat şefa de la Justiţie. Prună a ținut să precizeze că a luat această decizie după luni întregi în care a închis ochii răuțăților lui Victor Ponta. “Eu, ca ministru al Justiţiei, am această obligaţie, ca prin puterea exemplului, să arăt că avem un cadru legislativ, avem instanţe independente şi de acum înainte îl invit pe domnul Ponta să probeze tot ceea ce are de spus despre mine în faţa unui judecător independent”, a explicat ministrul Justiţiei.

“Oprimaţii cluburilor din Dubai”

Postările de pe facebook au enervat-o și pe Alina Gorghiu, pe care Victor Ponta o compară aproape zilnic cu fostul lider comunist Gheorghiu-Dej. Printr-un joc de cuvinte, Ponta a poreclit-o pe şefa PNL “tovarăşa” Gorghiu-Dej. ”Victor Ponta jigneşte profund memoria victimelor regimului comunist, al cărui reprezentant de seamă era chiar preşedintele său onorific de partid. În democraţie, Victor Ponta şi alţii ca el au dreptul să delireze nestingheriţi pe Facebook. Eu sunt Dej, alţii Stalin, iar ei victimele regimului comunist, oprimaţii cluburilor din Dubai, apostolii democraţiei din Turcia şi apărătorii plajelor din Brazilia. În realitate, ei luptă pentru un singur drept: dreptul de a fura”, a ripostat copreședintele PNL pe pagina sa de socializare.

 

“Când o să facem un Memorial al Crimelor Securității și Stalinismului (plus Băsismului) în România, putem avea acolo și încăperi cu numele «Monica Macovei» şi «Raluca Prună»!” Victor Ponta, deputat PSD

×