x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum a vrut Ponta să-i mai taie nasul şefului PSD

Cum a vrut Ponta să-i mai taie nasul şefului PSD

de Marius Gîrlașiu    |    18 Oct 2016   •   13:49
Cum a vrut Ponta să-i mai taie nasul şefului PSD
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

O stenogramă prezentată ieri de site-ul stiripesurse descrie planurile naţionaliştilor din PRU de a scinda PSD-ul condus de Liviu Dragnea. Într-o discuţie purtată cu un interlocutor necunoscut, deputatul Bogdan Diaconu susţine că ideea a apărut “la o bere” alături de Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta, după ce Dragnea a refuzat să-l numească pe fostul premier în funcţia de şef al Camerei Deputaţilor.

Stenograma livrată pe internet pare să reproducă o discuţie care datează de la începutul lunii septembrie, din perioada în care mai mulţi parlamentari s-au transferat în bloc în patrula Vlad Ţepeş. “Americanii şi ambasadele sunt supărați că Dragnea are mult prea multă putere și nu oferă garanții că nu se întâmplă lucruri rele și atunci toată lumea știe că trebuie să se mai taie puțin nasul lui Dragnea să mai scadă puțin PSD-ul și să apară o forță să mențină echilibrul”, susţine liderul PRU Bogdan Diaconu, în stenograma apărută ieri pe stiripesurse.ro. Întrebat cum i-a venit ideea, şeful naţionaliştilor îi răspunde sincer interlocutorului: “Păi mie, fiind la o bere cu el, cu Victor și cu Sebi, cu Ghiță, noi trei. După alegerile locale, după ce a refuzat Dragnea să îl pună pe Ponta la Camera Deputaților. În primul rând eu cu Sebi suntem prieteni de zece ani, iar cu Ponta la fel, așa cum sunt cu Sebi, dar Sebi e tata lui”. Diaconu explică pe larg şi planurile PRU pentru alegerile parlamentare, inclusiv opţiunea de a defila cu imaginea lui Victor Ponta pe afişele electorale, ca propunere de prim-ministru: “PSD o să ia 30% din cauza noastră că și Ponta e un brand. Noi luăm 15-18 % și împreună putem să facem majoritatea. Dragnea nu poate să ajungă prim-ministru. Ponta a mai fost, lumea a dus-o bine, îl iubește, e mai frumos, mai mare decât Dragnea. Noi îl propunem pe el prim-ministru și atunci, Dragnea are o problemă, cred că n-o să-i convină, dar partidul? Păi îl arde partidul imediat și se va rupe de Dragnea”.

Geoană, prostit pe faţă

Mai mult, deputatul îi dezvăluie interlocutorului şi modul în care “l-a fentat” pe Mircea Geoană, care la acel moment se arătase dispus să negocieze o eventuală alianţă între PSRo şi PRU. “L-am fentat puțin pe Geoană. Noi am adus fotograf și a stat în boscheți. Aveam nevoie să oprim niște atacuri, să nu zică ambasadele că suntem extremişti. Geoană e echilibrat, e cu americanii… Şi el a fost cu gâtul mare. Păi din ce vorbisem iniţial a vrut apoi și mai mult. Păi măi, nu ne-am înțeles pe ceva?”, povesteşte Diaconu negocierile cu fostul lider PSD.

 

Victor Ponta susţine că “nişte pigmei care cică-s lideri PSD” îl toarnă la Liviu Dragnea

×