x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş, către liberali: „Nu sunt Mesia!”

Dacian Cioloş, către liberali: „Nu sunt Mesia!”

de Georgiana Ionita    |    07 Noi 2016   •   08:10
Dacian Cioloş, către liberali: „Nu sunt Mesia!”
Sursa foto: Diana Oros

Premierul Dacian Cioloş le-a vorbit aseară celor 20.000 de liberali strânşi în Piaţa Revoluției la mitingul organizat de PNL. Deşi campania electorală începe abia pe 11 noiembrie, liberalii n-au făcut rabat de la nimic, mitingul de ieri având prezentator, materiale video pregătite temeinic şi celebrități din afara partidului pentru a întreţine atmosfera.

Aduşi cu autocarele din toată ţara, peste 20.000 de activişti de partid, dotați cu pancarte, stegulețe şi şepci galbene au venit să îl susțină pe Dacian Cioloş, propu-nerea PNL de premier după alegerile din 11 decembrie. „Răcari susține Julien!”, „Iaşul merge cu Cioloş!”, „Go Ciolo! Oltul e cu tine!”, au fost câteva dintre mesajele care se puteau citi pe parcartele fluturate cu entuziasm de escadrila de partid. Şefa PNL Alina Gorghiu şi-a adus la miting şi juniorul care abia a împlinit şase luni. Gazda evenimentului a fost actorul Marius Vizante. „Sunt aici să susțin PNL şi candidatura domnului Dacian Cioloş ca prim-ministru. Continuați să apaludați!”, i-a îndemnat Vizante pe cei prezenți. Aşezat pe scenă în fruntea liberalilor, neurochirurgul Leon Dănăilă, în vârstă de 83 de ani, care candidează pentru un post de senator la Bucureşti, a luat şi el cuvântul, citindu-şi discursul de pe o foaie, în timp ce Alina Gorghiu îl filma cu telefonul. „Avem nevoie de politiceni oneşti cu care să putem schimba România, iar Dacian Cioloş este un politician onest, care poate face o schimbare în bine”, a spus Dănăila, uşor emotiv.

În blugi, geacă şi tenişi

Deşi a susţinut în mod repetat că nu se va implica în campanie, premierul Cioloş şi-a reconsiderat poziția. După ce la primele ore ale dimineții, liberalii îndemnau publicul să participe la „prima acţiune electorală de amploare, în mijlocul oamenilor” a premie-rului, spre seară, Cioloş şi-a făcut apariția în mijlocul mulțimii, îmbrăcat lejer, în blugi, tenişi şi o geacă casual. Premierul nu a urcat pe scenă alături de liberali, ci a avut amenajată o scenă mai mică, în mijlocul manifestanților. „Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. Fiecare dintre noi trebuie să căutăm şi să provocăm această schimbare, dar mai întâi în noi. Sunt aici pentru că susţineţi platforma România100. Nu este doar o colecţie de sloganuri, de enunţuri, trebuie să ne mode-leze fiecare acţiune în anii care vin”, au fost primele cuvinte ale premierului, intrat cu arme şi bagaje în campania PNL.

Omul sfinţeşte locul, noi îl avem premier pe Dacian Cioloş, ei îl au pe Dragnea sau o sosie a lui Dragnea. Ilie Bolojan, secretar general PNL

×