x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: Amendamentul UDMR nu desființează SIIJ, ci o mută la Parchetul General. E de neacceptat

Dan Barna: Amendamentul UDMR nu desființează SIIJ, ci o mută la Parchetul General. E de neacceptat

12 Iul 2021   •   12:44
Dan Barna: Amendamentul UDMR nu desființează SIIJ, ci o mută la Parchetul General. E de neacceptat
Sursa foto: Lucian Alecu

Amendamentul UDMR nu desființează SIIJ, ci mută secția specială dedicată magistraților la Parchetul General, ceea ce este de neacceptat, spune copreședintele USR PLUS Dan Barna, care spune că o sesiune extraordinară fără o decizie a coaliției ar fi „prematură și nefuncțională”.

„Concluzia este una foarte clară - amendamentul UDMR, care se află în momentul de față în comisia de la Senat, este unul care nu desființează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face decât să mute secția specială dedicată magistraților la Parchetul General. Ori, nu ne putem permite ca stat să transmitem acest mesaj de reformă ca și glumă, prin care în loc să desființăm SIIJ, pur și simplu schimbăm eticheta de pe ușă și adresa de pe cartea de vizită și mutăm o secție specială dedicată tot magistraților la Parchetul General”, spune Dan Barna.

El apreciază situația ca fiind de neacceptat.

„Atât timp cât nu vo găsi în cadrul coaliției o variantă prin care recomandările și solicitările Comisiei Europene și avizul Comisiei de la Veneția de desființare a SIIJ în forma propusă de guvern... (...) Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, prin care mutăm SIIJ la Parchetul General, dar rămâne tot o secție dedicată magistraților, este de neacceptat și cât timp nu găsim în coaliție o soluție, o sesiune extraordinară este prematură și nefuncțională”, conchide liderul USR PLUS.

×
Subiecte în articol: Dan Barna