x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna consideră că măsura carantinării Sibiului a venit „inexplicabil de târziu”

Dan Barna consideră că măsura carantinării Sibiului a venit „inexplicabil de târziu”

13 Noi 2020   •   17:20
Dan Barna consideră că măsura carantinării Sibiului a venit „inexplicabil de târziu”
Sursa foto: Lucian Alecu

Decizia privind intrarea în carantină a Sibiului vine „inexplicabil de târziu”, a afirmar președintele USR, Dan Barna.

„Decizia privind intrarea în carantină a Sibiului vine inexplicabil de târziu şi după foarte multă inacţiune dublată de explicaţii ridicole şi ţâfnoase ale reprezentanţilor autorităţilor. Rata de infectare se apropie deja de opt la mie şi până luni va fi, probabil, şi mai mare. Sunt deja săptămâni întregi de când am atras atenţia că situaţia de la Sibiu trebuie tratată serios şi luate măsurile care se impun. Am cerut decizii sau demisii. De abia azi s-a anunţat carantina şi doar luni ea va fi implementată", a scris liderul USR pe Facebook.

Acesta a mai precizat că rata de infectare a crescut atât de mult din cauza incompetenței, cât și din cauza numirii în funcție a unor persoane care nu aveau pregătire.

„Nu pot decât să constat că, cel puţin pe plan local, autorităţile par că nu s-au trezit încă la realitatea foarte vizibilă a pandemiei şi sunt încă în zodia fatalismului. Ca sibian, sunt sigur că vom reuşi să trecem şi peste această încercare grea dacă ne mobilizăm şi spunem lucrurilor pe nume. Dar nişte lecţii trebuie învăţate, nişte concluzii trebuie trase. Acum, nu peste luni de zile. Haideţi să facem ce e de făcut şi să îndrăznim să luăm măsurile necesare pentru că lumea e a celor care îndrăznesc", a precizat liderul USR.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, ora 00:00.

×
Subiecte în articol: sibiu Dan Barna carantina