x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna, cu gândul la Guvernul Cioloș 2

Dan Barna, cu gândul la Guvernul Cioloș 2

07 Dec 2020   •   20:29
Dan Barna, cu gândul la Guvernul Cioloș 2

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat luni seară că desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar reprezintă „o variantă de siguranță”. 

Chestionat despre reacția lui Marcel Ciolacu la demisia lui Ludovic Orban, conform căreia gestul este iresponsabil, Dan Barna a evitat o reacție fermă, spunând doar că „situația care s-a generat arată cât de important este ca în zilele următoare să aibă loc acestea negocieri pentru constituirea coaliției guvernamentale”. 

Întrebat, de asemenea, dacă va putea participa la negocierile de la Cotroceni, în condițiile în care a avut coronavirus și stă în izolare, Dan Barna a spus că mai trebuie să stea până miercuri în izolare.

USR PLUS va merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea de premier Dacian Cioloș: „Este o propunere de premier care are și credibilitate, și experiență și bună practică”, a spus Barna.

„Decizia este a președintelui. Dacă va fi în această direcție (de desemnare a lui Cioloș - n.r.) vom fi foarte fericiți să putem implementa programul cu un premier al nostru. Dacă va avea o altă decizie, vom sta la masă și vom găsi cea mai bună abordare”, a adăugat Dan Barna. 

În legătură cu vocile care spun că ar fi bine să rămână în izolare, adică să își dea demisia, co-președintele USR PLUS a afirmat că „Prioritatea pentru noi este capacitatea de a negocia această guvernare. Elementele de politică internă vor fi rezolvate în mod natural peste doar câteva luni când avem congresul prevăzut pentru finalizarea procesului de fuziune”. 

Senatorul Florina Presadă a cerut demisia conducerii USR-PLUS, susținând că alianța a înregistrat un scor „dezastruos”: „Aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici”.

×