x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna, despre atacul de la Viena: În fața violenței gratuite și absurde, avem nevoie de solidaritate și hotărâre

Dan Barna, despre atacul de la Viena: În fața violenței gratuite și absurde, avem nevoie de solidaritate și hotărâre

03 Noi 2020   •   12:01
Dan Barna, despre atacul de la Viena: În fața violenței gratuite și absurde, avem nevoie de solidaritate și hotărâre
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că atacul de la Viena reprezintă un „moment dificil” atât pentru austrieci, cât și pentru orice european.

„În fața violenței gratuite și absurde, avem nevoie de solidaritate și hotărâre. Valorile noastre sunt mai puternice decât orice act odios de terorism”, a scris Barna, pe Facebook.

Doi bărbați și o femeie au murit în atacurile din centrul Vienei, luni seară. Singurul atacator cunoscut, un tânăr de 20 de ani, care a fost împușcat de polițiști, este un simpatizant al Statului Islamic.

Bărbaţi înarmaţi au atacat luni şase locuri din Viena, începând din faţa sinagogii principale din centrul capitalei Austriei, provocând moartea şi rănirea mai multor persoane. 

ideri din întreaga lume şi organizaţii internaţionale au reacţionat la acest incident descris de autorităţile austriece drept un „atac terorist oribil", relatează Reuters.

×
Subiecte în articol: Dan Barna viena atacuri