x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna, după ședința coaliției: Vlad Voiculescu continuă la Ministerul Sănătății

Dan Barna, după ședința coaliției: Vlad Voiculescu continuă la Ministerul Sănătății

12 Apr 2021   •   14:47
Dan Barna, după ședința coaliției: Vlad Voiculescu continuă la Ministerul Sănătății
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne în funcție, iar Coaliția de guvernare merge mai departe, a declarat vicepremierul și liderul USR, Dan Barna, la finalul ședinței coaliției.

„Mesajul e unul foarte simplu: Coaliția merge mai departe, este asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare. Continuăm în această structură pentru că este foarte important ca acest guvern să își îndeplinească programul de guvernare. Am discutat, evident, și despre situația de la Sănătate. Există o susținere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta și în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătății, nu a fost niciun moment în discuție în coaliție ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul nostru este ca obiectivele din programul de guvernare să devină realitate.”, a afirmat Dan Barna.

În ceea ce privește evacuarea de la Spitalul Foișor, acesta a declarat că a fost luată o decizie necesară, în funcție de evoluția situației, însă modul în care s-a produs evacuare nu a fost cel mai inspirat.

„Sunt decizii care se iau în funcție de evoluția situației, s-a luat această decizie necesară, tehnic corectă, de adaptare a încă unui spital pentru COVID. Cum s-a întâmplat nu a fost cea mai inspirată modalitate. Lucrurile nu au funcționat așa cum ar fi trebuit, începând cu faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de siguranță între pacienți și cei strânși acolo, presă și sper să nu mai văd astfel de imagini, cu un om pe targă care să se trezească cu microfoane și camere alături. În momentul de față nu există o analiză sau o perspectivă de revocare a unor miniștri pe termen scurt. Situația de la Foișor este în evidenta responsabilitate a celor care au organizat acea evacuare, lucrurile sunt foarte clare. Decizia a fost una corectă, necesară și de la asta trebuie să pornim.”, a mai spus Dan Barna.  

×