x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna, strâns în menghina dezvăluirilor. Planul absurd al lui Iohannis de a câștiga din primul tur

Dan Barna, strâns în menghina dezvăluirilor. Planul absurd al lui Iohannis de a câștiga din primul tur

de Ion Alexandru    |    07 Noi 2019   •   07:51
Dan Barna, strâns în menghina dezvăluirilor. Planul absurd al lui Iohannis de a câștiga din primul tur

Dan Barna, liderul USR, candidat la alegerile prezidențiale, are mari probleme de imagine, care se pot transforma, rapid, în probleme penale. Publicația Rise Project, care a detonat dosarul fraudelor cu fonduri europene chiar în debutul campaniei electorale prezidențiale, a revenit, marți seară, cu un nou episod care îl aduce pe Dan Barna din ce în ce mai aproape de calitatea de suspect. Asta, după ce, luni seara, în presă au fost devoalate documente oficiale ale DNA care au stabilit, practic, că dosarul a fost clasat ilegal, fiind infirmată ordonanța de clasare. Acum, noile dezvăluiri vizează modul în care afacerile firmei de consultanță a lui Dan Barna, implicată în programele finanțate din fonduri europene, derulate împreună cu Consiliul Județean Alba, au fost anonimizate, în timpul Guvernului Cioloș, de Ministerul Fondurilor Europene, chiar în timp ce Dan Barna ocupa funcția de secretar de stat.

 

Noile informații cu privire la afacerile mai mult decât dubioase derulate de Dan Barna cu fonduri europene au apărut cu doar câteva zile înaintea turului întâi al alegerilor prezidențiale, după ce, pe aceleași canale media, dosarul “Barna” a explodat în spațiul public chiar la debutul campaniei electorale. Sunt implicate în această operațiune atât organizații de presă din zona de sprijin pentru actualul președinte al României, dar și instituții ale statului – DLAF și DNA. Iar datele existente până în prezent referitoare la această chestiune arată că dosarul poate avea urmări penale, întrucât documentele prezentate sunt de o gravitate deosebită. Dacă inițial s-a crezt că, prin apariția dezvăluirilor, Dan Barna a fost “convins” să voteze instalarea Guvernului Orban, iată că de această dată completarea dezvăluirii vine la 24 de ore după ce Klaus Iohannis și-a instalat la Palatul Victoria propriul executiv.

“Îmbătat” cu sodajele de opinie

Surse politice devoalează un plan al lui Klaus Iohannis care, convins fiind de colaboratorii săi din campanie, dar și din alte zone “specifice”, este de părere că poate câștiga alegerile prezidențiale din anul 2019 chiar din primul tur de scrutin, ce va avea loc duminică. Pentru aceasta, el are nevoie de toate voturile de pe partea “dreaptă” a eșichierului politic. Zonă pe care o împarte, este drept, în proporții diferite, cu Dan Barna, ambii adresându-se unui electorat anti-PSD.

Iar ideea s-ar fi “cimentat” după publicarea celor mai recente sondaje de opinie. Astfel, conform IMAS, Klaus Iohannis ar urma să fie votat de 45,5 la sută dintre cei chestionați, în timp ce Dan Barna ar urma să primească doar 12,6 la sută. Cumulate, cele două electorate ar da 58,3 la sută, voturi care, prin extragerea lui Dan Barna, s-ar transfera la Iohannis. Sondajul CURS îl creditează pe Iohannis cu 37%, iar pe Barna, cu 13%. Împreună, înseamnă 50 la sută. Conform Sociopol, Klaus Iohannis ar obține 42% din voturi, iar Dan Barna 10 la sută. Cumulate, dau 52 la sută. Iar Avangarde prezintă un scor de 40 la sută pentru Klaus Iohannis și 13 la sută pentru Dan Barna. Împreună - 53 la sută.

Avertizat încă din luna iunie

De altfel, Dan Barna a fost avertizat în mod public, chiar de către prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, imediat după alegerile europarlamentare, când a anunțat că USR va avea candidat propriu la prezidențiale, că “Iohannis prinde repede și uită greu” și că nu crede “că există vreun politician de dreapta care să aibă curajul să-l contracandideze pe actualul președinte”.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna