x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna vrea urgent un Guvern plin pentru a face faţă răspândirii coronavirusului

Dan Barna vrea urgent un Guvern plin pentru a face faţă răspândirii coronavirusului

08 Mar 2020   •   18:20
Dan Barna vrea urgent un Guvern plin pentru a face faţă răspândirii coronavirusului

Liderul USR Dan Barna face apel la celelalte partide pentru a pune capăt crizei politice și pentru a fi instalat un Guvern cu puteri depline care să facă faţă răspândirii coronavirusului în România.

„România are nevoie de un guvern stabil. Suprapunerea unei crize politice peste o iminentă criză de sănătate publică riscă să reducă la cote periculoase încrederea cetăţenilor în stat. Trebuie să punem rapid punct crizei politice, instalând un guvern cu puteri depline care să poată să gestioneze cu responsabilitate şi autoritate situaţia generată de răspândirea coronavirusului. Aceasta este astăzi preocuparea principală a fiecărui român”, a scris Dan Barna, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că USR are rezerve în continuare privind propunerile membrilor în Guvernul Cîțu, însă prioritatea acum este sănătatea cetățenilor, pentru asta fiind nevoie de stabilitate politică.

„Da, avem în continuare rezerve faţă de unii dintre membrii cabinetului propus de Florin Cîţu. Da, credem că programul de guvernare poate fi mai bun şi nu, nu am renunţat la niciunul dintre proiectele noastre. Însă a fi politician responsabil înseamnă şi să ai capacitatea de a înţelege la timp priorităţile cetăţenilor. Iar prioritatea numărul unu astăzi este sănătatea publică”, a conchis Barna.

Cel de-al 14-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România, la o femeie de 42 de ani din Bucureşti. În ţara noastră, situaţia, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise. În acelaşi timp, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane sunt interzise.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Dan Barna