x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Epoca Băsescu, epoca ruşinii"

Dan Voiculescu: "Epoca Băsescu, epoca ruşinii"

de Aniela Nine    |    12 Mai 2010   •   00:00
Dan Voiculescu: "Epoca Băsescu, epoca ruşinii"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a criticat măsurile anunţate de Executiv de reducere a salariilor şi pensiilor, pe care le-a apreciat ca fiind incorecte şi a anunţat că Fundaţia Facias va acorda asistenţă juridică gratuită tuturor pensionarilor care, după micşorarea pensiilor cu 15%, vor dori să acţioneze Guvernul în instanţă.

Invitat, luni seară, în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, Dan Voiculescu a vorbit despre efectele sociale negative ale măsurilor anunţate de preşedinte şi asumate de Executiv. "Cel mai uşor e să tai. E o golănie fără precedent. Eu am numit-o epoca ruşinii. Am trăit Epoca de Aur, acum trăim epoca ruşinii", a spus Dan Voiculescu. El a prezentat şi soluţii alternative.

"În România, economia subterană este de 40 miliarde de euro, contrabanda se ridică la alte 10 miliarde de euro. Nu era mai uşor să întărim controlul şi să înăsprim pedepsele? Am putea să triplăm pedepsele pentru evaziune fiscală şi contrabandă", a explicat Dan Voiculescu. O altă măsură promovată de PC, a amintit Voiculescu, este reducerea TVA la produsele de bază şi impozitul progresiv la salarii.

"Le-am spus de ani de zile, şi Guvernului Tăriceanu, şi Guvernului Boc: reduceţi TVA la alimente, produsele de bază trebuie să fie mai ieftine, şi puneţi TVA şi de 400 de ori mai mare la iahturi, la blănuri, căci astfel de produse nu sunt necesităţi. Nu am putut să-i conving", a spus Dan Voiculescu. El a adăugat că schimbarea guvernului este absolut necesară, căci acesta a dovedit "că nu poate, că nu vrea".

×