x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce Mircea Drăghici a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare? Reacția lui Marcel Ciolacu

De ce Mircea Drăghici a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare? Reacția lui Marcel Ciolacu

15 Oct 2020   •   19:48
De ce Mircea Drăghici a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare? Reacția lui Marcel Ciolacu
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că decizia ca PSD să nu se constituie parte civilă în procesul fostului trezorier al partidului, Mircea Drăghici, a fost luată de fosta conducere a PSD.

„N-am comentat și n-o să comentez vreo decizie a instanței. În al doilea rând, fostul meu coleg știți că a plecat imediat, cred că primul, din partid imediat după ce am venit eu președinte interimar al partidului”, a spus Marcel Ciolacu, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat de ce PSD nu s-a constituit parte civilă în procesul lui Mircea Drăghici, deși partidul a fost păgubit, Ciolacu a spus că decizia a aparținut fostei conduceri a partidului.

„Privind decizia să se constituie parte civilă, e o decizie a avocaților, a juridicului, nu a președintelui partidului. (...) A fost o decizie continuată, era o decizie luată de fosta conducere, așa au preluat avocații și așa s-a decis”, a mai spus Ciolacu.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă. Drăghici a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, instanța constatând că persoana vătămată, respectiv Partidul Social Democrat, nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Sursa: Mediafax

×