x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputat PSD, lui Antonescu: La Cultură nu ar trebui un om care să nu aibă probleme cu gramatica?

Deputat PSD, lui Antonescu: La Cultură nu ar trebui un om care să nu aibă probleme cu gramatica?

14 Dec 2013   •   18:23
Deputat PSD, lui Antonescu: La Cultură nu ar trebui un om care să nu aibă probleme cu gramatica?
Sursa foto: Facebook

Deputatul PSD Radu Popa i-a adresat o scrisoare deschisă liderului PNL Crin Antonescu în care îi cere să se gândească dacă la şefia Culturii, post ocupat, în istorie, de către Titu Maiorescu şi Nicolae Iorga, nu ar trebui să vină un liberal pentru care gramatica nu este marea dilemă a carierei, informează mediafax.ro.

"Stimate domnule Preşedinte Antonescu, v-am urmărit cu mare atenţie, în aceste zile, în care imaginea politicianului român trece prin momente extrem de dificile. Am asistat la fandarea politică pe care aţi comis-o, după declaraţia care l-a făcut celebru pe fostul ministru, Daniel Barbu, când ne-aţi anunţat că asteptaţi demisia lui. Aveţi umor!... Şi eu aşteptam demisia lui şi nu înţelegeam de ce şeful său de partid, cel care l-a încărcat cu încrederea sa, nu-i cere premierului Ponta să-l demită! Brusc, mi-am amintit de epopeea miniştrilor liberali Fenechiu şi Silaghi. Atunci, aţi tăcut cu demnitate. Vă înţeleg, aveţi şi zile mai proaste şi nopţi mai grele", scrie Popa.

Acesta adaugă că a citit, cu mare atenţie ştirea care anunţa nominalizarea PNL pentru fotoliul de ministru al Culturii, în persoana lui Gigel Ştirbu.

"Imediat, am aflat şi opinia intelectualităţii, degajată din declaraţia domnlui profesor Andrei Pleşu. Apoi, aşa cum ne aşteptam (sic!) a venit şi replica sufocată de competenţe lingvistice a presupusului ministru. Dl. Ştirbu şi-a plombat drumul spre minister prin lovituri minereşti în figura gramaticii, chiar dacă alonja sa intelectuală nu părea să ne mai surprindă cu nimic. Dar, ca să nu mai prelungesc martiriul pudic al gardienilor din PNL, vă solicit, domnule preşedinte Antonescu să vă gândiţi dacă, pe scaunul pe care, anterior, au stat , printre alţii, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu şi Nicolae Iorga, iar mai recent, filosoful Andrei Pleşu şi scriitorul Marin Sorescu, nu ar trebui să vină un om, un liberal, pentru care utilizarea acuzativului, a nominativului si acordurile pronumelor personale posesive nu reprezintă marea dilemă profesională a carierei. Cu amiciţie şi multă bunăvoinţă, Radu Popa, Deputat PSD", se mai arată în scrisoare.

Deputatul Gigel Ştirbu, propus de PNL pentru portofoliul Culturii, a fost solicitat, vineri, să comenteze declaraţia scriitorului Andrei Pleuşu la adresa sa, privind faptul că "încă un Gigel nu mai contează", el răspunzând că este mândru şi le mulţumeşte părinţilor pentru: "numele care mi l-au dat".

Gigel Ştirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, se află la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind de profesie preot ajuns în 2005 subprefect, iar în 2007, secretar de stat în Ministerul Culturii, în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu. 

×
Subiecte în articol: radu popa gigel stirbu