x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconescu l-a ajutat pe Geoană pe interes

Diaconescu l-a ajutat pe Geoană pe interes

de Adriana Duţulescu    |    20 Feb 2010   •   00:00

Cristian Diaconescu s-a retras din cursa pentru şefia PSD după ce a negociat cu Mircea Geoană funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional

Congresul PSD părea să încline balanţa în favoarea lui Victor Ponta pană în momentul în care, într-o încăpere alăturată celei în care avea loc şedinţa, a avut loc o discuţie între Mircea Geoană, Cristian Diaconescu şi Marian Vanghelie.

Victor Ponta a supravegheat uşa de sticlă a încăperii respective, şi, în momentul în care Geoană şi Diaconescu au ieşit, gesticuland, s-a înnegurat şi a pornit în urma lor către prezidiu. Ponta ştia că cei doi negociază încă de la prânz retragerea candidaturii lui Diaconescu şi alăturarea acestuia de Mircea Geoană.

De altfel, Diaconescu a făcut imedita anunţul retragerii, spunand că îl sprijină pe Mircea Geoană. Au circulat mai multe informaţii legate de motivul retragerii lui Diaconescu, speculandu-se inclusiv o presiune făcută asupra sa cu nişte informaţii compromiţătoare, însă, mult mai palpabilă este promisiunea primită de la Mircea Geoană că va primi funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Peste o lună vor avea loc alegeri pentru această funcţie, deţinută în prezent de către Adrian Năstase.

Prezent în emisiunea "Q&A" de la Antena 3, Mircea Geoană a declarat că Diaconescu va primi cu siguranţă o funcţie la varful Consiliului Naţional. "Cred că în mod evident, prima funcţie care apare la orizont relativ repede este o funcţie la nivelul Consiliului Naţional al PSD, cred că e şi locul care i se potriveşte (lui Cristian Diaconescu - n.r.), nu ca funcţie, ci faptul că este coordonatorul departamentelor partidului, deci e un fel de guvern din umbră, este şi rolul pe care l-am văzut pentru Diaconescu încă de la început. Şi cred că, dacă acum, din motive de natură tactică, nu a reuşit să prindă o poziţie de conducere în această etapă, sunt formule multiple pentru a-i găsi o poziţie pe măsura talentului şi a priceperii", a afirmat preşedintele PSD.
Întrebat dacă este vorba despre funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, deţinută în prezent de Adrian Năstase, Geoană a răspuns evaziv. "Putem găsi în Consiliul Naţional formule suficient de suple, pentru că nu vreau să risipim niciun talent", a spus el.

Geoană a evitat să spună clar că Diaconescu va primi şefia Consiliului Naţional din cauză că, la acea oră, existau informaţii şi despre negocierea aceleiaşi funcţii cu Adrian Năstase, în schimbul folosirii influenţei acestuia în ajutorul preşedintelui în funcţie al PSD.

×
Subiecte în articol: politic