x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconescu s-a dus lângă Băsescu

Diaconescu s-a dus lângă Băsescu

de Adriana Duţulescu    |    24 Feb 2010   •   00:00
Diaconescu s-a dus lângă Băsescu
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Senatorul Cristian Diaconescu a plecat din PSD şi s-a afiliat grupului parlamentarilor independenţi condus de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi afiliat PD-L în Parlament.



Anunţul demisiei lui Diaconescu a fost făcut ieri de noul său şef politic, Gabriel Oprea, Diaconescu nu a dorit să facă nici un fel de declaraţii referitoare la gestul său şi nici măcar Victor Ponta nu ştia ce motive au stat la baza plecării sale intempestive, mai ales că numai cu o seară înainte, la Antena 2, în emisiunea "Vorbe grele" a lui Victor Ciutacu, a declarat ferm că nu are de gând să părăsească PSD înainte ca Parchetul să soluţioneze plângerea legată de filajul asupra sa dezvăluit în timpul Congresului de jurnalista Floriana Jucan.

Cristian Diaconescu a menţionat că nu a discutat cu Ponta de când acesta a devenit preşedinte al PSD, dând asigurări, pe de altă parte, că nu va pleca din PSD pentru a se duce în PD-L şi nici în grupul independenţilor. Întrebat dacă pleacă din PSD, Diaconescu a răspuns că "depinde foarte mult de concluziile pe care le va trage Parchetul din acest punct de vedere". Întrebat dacă ia în calcul varianta trecerii la PD-L sau la grupul independenţilor, fostul pesedist a fost din nou categoric: "Nu, deci repet: nu mi-am pus problema să ies din PSD".

URMEAZĂ MARIAN SÂRBU
Reacţiile liderilor PSD au fost de stupoare şi dezamăgire, iar Radu Mazăre a avut chiar o ieşire dură la adresa fostului său coleg: "Dacă el candida la şefia partidului, cel mai important partid de opoziţie, şi a doua zi a trecut în barca slugilor lui Băsescu, cum pot să-i spun decât o jitie trădătoare". Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că gestul lui Diaconescu este pripit şi îl regretă. El a menţionat că a încercat să vorbească cu Diaconescu, dar nu a reuşit.

Ponta a mai spus că trebuie aflate motivele reale ale retragerii lui Diaconescu la Congres, dar şi ale deciziei de demisie, considerând că locul acestuia nu este alături de actuala putere. Problema ridicată însă în partidul condus acum de Victor Ponta prin demisia lui Cristian Diaconescu este una mai complicată, pentru că, aşa cum susţin surse din conducerea partidului, plecarea lui Diaconescu este doar prima dintr-un şir de demisii spectaculoase care vor urma.

Sursele citate spun că fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu, rămas fără funcţie după Congres, va pleca şi el la grupul lui Gabriel Oprea, urmând să fie numit ministru al Muncii în locul lui Mihai Şeitan, care va fi remaniat. Sursele menţionate spun că vor pleca la acelaşi grup, care se va constitui curând într-un nou partid politic, şi foştii lideri ai Grupului de la Cluj, Ioan Rus şi Vasile Dâncu, precum şi o mare parte din tabăra lui Miron Mitrea. Mitrea însuşi plănuieşte să plece din PSD dacă nu va reuşi să obţină funcţia lui Marian Vanghelie, de preşedinte la PSD Bucureşti.

De altfel, la scurt timp după demisia senatorului ex-PSD, deputatul de Maramureş, Cătălin Cherecheş, care a intrat în PSD alături Oprea şi Diaconescu, a anunţat şi el că s-a înscris tot ieri în grupul parlamentarilor independenţi.


Radu Mazăre: "O jitie trădătoare"


×
Subiecte în articol: politic