x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea a pierdut procesul cu PSD. Decizia îl ajută în reviziurea condamnării

Dragnea a pierdut procesul cu PSD. Decizia îl ajută în reviziurea condamnării

de Ion Alexandru    |    18 Dec 2019   •   09:30
Dragnea a pierdut procesul cu PSD. Decizia îl ajută în reviziurea condamnării

Cum era de așteptat, Curtea de Apel București a respins, ieri, definitiv acțiunea lui Liviu Dragnea prin care a contestat alegerea conducerii PSD, stabilită la congresul care a avut loc în data de 29 iunie 2019. Prin respingerea acțiunii, judecătorii au respins și motivarea conform căreia Organizația PSD Teleorman, „beneficiară” a infracțiunilor reținute în dosarul „Angajărilor fictive de la DGASPC” ar trebui, conform legii partidelor politice, dizolvată. Acest lucru reprezintă un prim pas care ar putea fi folosit de Dragnea în procesul în care se judecă revizuirea sentinței prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

 

„Respinge apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunțată azi, 17.12.2019, soluția fiind pusă la dispoziția părților, prin intermediul grefei instanței”, se arată în minuta Curții de Apel București. Apelul respins are loc în condițiile în care și Tribunalul București a declinat cererea de intervenție accesorie a lui Liviu Dragnea în procesul în care Partidul Social Democrat a solicitat instanței aprobarea modificărilor la statutul partidului și de înregistrare a noii conduceri, de la acel moment, în speță a președinției Vioricăi Dăncilă, rezultate din congresul organizat în data de 29 iunie. În timpul dezbaterilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Dragnea a solicitat sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu mai multe întrebări. Astfel, Dragnea dorea să întrebe CJUE dacă constituie sau nu o fraudă a banilor europeni activitatea unui europarlamentar, respectiv Viorica Dăncilă, care a angajat un asistent pe plan local plătit din bani UE, dar care nu a declarat în ţară salariul real al asistentului, ci salariul minim. După ce solicitarea a fost respinsă, avocaţii lui Dragnea nu s-au mai prezentat la proces, el fiind reprezentat de un consilier juridic, dar care avea atribuţii restrânse.

 

Nu există beneficiar al infracțiunii din dosarul DGASPC
„Jurnalul” a dezvăluit, încă de acum o lună și jumătate, faptul că, prin cererea depusă, fostul președinte al PSD nu intenționa, în fapt, anularea congresului, ci dovedirea faptului că sentința prin care a fost condamnat, în 26 mai, la închisoare cu executare nu stă în picioare. Concret, Liviu Dragnea a invocat faptul că judecătorii ÎCCJ au decis, în privinţa celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, că a fost comisă o fraudă, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele două, ar fi fost ilicită în perioada 2006 - 2012, motiv pentru care organizaţia ar fi trebuit dizolvată.

Informația a fost confirmată și de fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, care a admis că acțiunea lui Liviu Dragnea reprezintă un demers care l-ar putea ajuta la revizuirea dosarului în care a fost condamnat. „În acest dosar, avocaţii trebuie să facă tot ceea ce este legal şi constituţional în interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt în vigoare şi nu au de-a face cu chestiuni legate de partid. E o procedură prin care DNA şi Ministerul Public au făcut această execuţie. Aici vorbim probabil despre o revizuire a dosarului. Demersul avocaţilor nu are de-a face cu PSD”, susţinea Ştefănescu.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea