x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Dl Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri şi cred că nu a făcut bine

Dragnea: Dl Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri şi cred că nu a făcut bine

28 Feb 2018   •   14:18
Dragnea: Dl Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri şi cred că nu a făcut bine

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost şef al SRI, "a ascuns foarte multe lucruri" în cadrul audierii sale la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii, ceea ce nu este bine, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

El a promis că va face o serie de dezvăluiri, cu condiţia să fie invitat la Comisia SRI de preşedintele acesteia, Claudiu Manda.

"Dl George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri, din păcate, şi cred că nu a făcut bine. Când o să am şi eu loc la comisie, o să spun multe lucruri. Când o să ajung la comisie o să spun. Eu nu ameninţ pe nimeni, tot îi dau semnale domnului Manda, şi poate îi dau un mărţişor", a afirmat Dragnea, la Parlament, întrebat cum comentează o serie de afirmaţii făcute de Maior, care au confirmat petreceri în sedii ale SRI.

Fostul şef al SRI George Maior a confirmat, la audierile de marţi din Comisia parlamentară de control al activităţii Serviciului, petrecerile care au avut loc la sedii ale SRI cu ocazia Zilei Naţionale a României, a Zilei Serviciului Român de Informaţii, a zilelor de naştere, printre participanţi numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, a declarat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

"A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior - n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unităţile de forţă din România - de la pachet, poliţie, informaţie, de la instanţe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spaţiul public, le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe şi o discuţie informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale", a precizat Claudiu Manda.

Întrebat despre persoanele pe care George Maior le-a confirmat că ar fi participat la aceste evenimente informale, Manda a menţionat membri ai Guvernului, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, dar şi pe fosta şefă a Instanţei supreme Livia Stanciu şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"La acele evenimente de socializare, petreceri s-a vorbit de şefi de instituţii, dar s-a vorbit cu nume şi prenume. S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru - Victor Ponta -, la nivel de viceprim-ministru - Liviu Dragnea, a dat şi alte nume din Guvern. În afară de numele din Guvern s-a vorbit de şefii de structuri de forţă din ţară: STS, SIE, SPP, instituţiile de culegeri de informaţii - DGA, DGIPI -, conducerile de parchet, de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Nu pot să confirm despre domnul Lazăr, dar persoane din conducerea unităţilor de parchet, procurori, unităţile de instanţă, în speţă doamna Livia Stanciu, am spus şi despre doamna Kovesi", a adăugat Manda. AGERPRES

×
Subiecte în articol: george maior Liviu Dragnea