x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea nu-l mai tolerează pe Zgonea

Dragnea nu-l mai tolerează pe Zgonea

de Diana Lazăr    |    03 Mar 2016   •   21:03
Dragnea nu-l mai tolerează pe Zgonea
Sursa foto: Intact Images

Război în toată regula la vârful PSD. Liviu Dragnea pune presiune pe Valeriu Zgonea şi-i cere să-şi demită apropiaţii din secretariatul Camerei Deputaţilor. Acesta refuză însă să-şi sacrifice amicii pentru  orgoliul şefului său de partid. Între timp, ancheta internă pe  disfuncţionalităţile sistemului electronic de vot ar putea ajunge la  parchet.

Liviu Dragnea nu renunţă uşor. La mai bine de două săptămâni de la controversatul vot din plen care a dus la respingerea legii toleranţei,  liderul PSD e nemulţumit că nu s-au găsit vinovaţii. Aşa că săptămâna  aceasta i-a băgat în şedinţă pe reprezentanţii conducerii Camerei  Deputaţilor şi le-a cerut să rezolve problema. "Cineva trebuie să  plătească. Nu se poate ca nimeni să nu-şi asume responsabilitatea",  s-ar fi adresat preşedintele social-democraţilor lui Valeriu Zgonea.  Surse parlamentare au declarat pentru Jurnalul Naţional că principalul  vizat de furia lui Dragnea este secretarul general al Camerei  Deputaţilor, Adrian Panciu.

El a fost adus în 2013 pe acest post chiar de Valeriu Zgonea, fiind un  apropiat al acestuia. Panciu gestionează bugetul uriaş al instituţiei şi  are în subordine inclusiv Departamentul de Achiziţii, cel prin care s-a contractat noul sistem de vot electronic.  Astfel, Dragnea i-ar fi cerut lui Zgonea să-l demită pe prietenul său la  pachet cu cei doi secretari generali adjuncţi, Georgică Tobă şi George  Dumitrică. Preşedintele Camerei refuză însă să se supună şi susţine
că nu e vina celor trei că softul sistemului de vot a fost programat  astfel încât să nu se contorizeze prezenţa la fiecare vot în parte, ci  doar la începutul şedinţei. În plus, şeful PSD continuă să ameninţe cu  plângerea penală pentru "mâna criminală" care ar fi măsluit sistemul.

"...Nu exclud ca ea să apară. Nu ştiu, nu pot să spun că nu va apare,  dar a fost foarte multă supărare şi este în continuare foarte multă  supărare şi frustrare din partea multor parlamentari, care s-au simţit păcăliţi de acest sistem de vot viciat. Domnul Daniel Florea, acum,  întocmeşte, redactează o plângere penală IN REM, pe care o va  depune la parchetul competent, o să hotărască care este acela,  pentru ca procurorii să verifice urgent cine a intervenit în sistemul informatic", a declarat Dragnea după şedinţa cu liderii Camerei.

În paralel, parlamentarii din comisia de specialitate lucrează la  modificarea regulamentului Camerei astfel încât să se ţină cont de  prezenţa de la fiecare vot în parte.

×