x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea s-a înscris în Mişcarea Populară: Mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

Udrea s-a înscris în Mişcarea Populară: Mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

30 Ian 2014   •   19:11
Udrea s-a înscris în Mişcarea Populară: Mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

Elena Udrea a anunţat într-o conferinţă de presă că s-a despărţit de PDL şi s-a înscris în Partidul Mişcare Populară, dorindu-şi să continue, în noua formulă, să ducă mai departe reformele iniţiate de preşedintele Traian Băsescu.

"Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă. Mă despart de un partid în care am avut 8 ani succese, în care am format cel mai bun Guvern de după 1989. Acum 10 ani mă alăturam unui adevărat proiect de dreapta condus atunci de Traian Băsescu şi Teodor Stolojan. A fost un proiect care a reuşit să învingă regimul politic al lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu şi a dat startul unor reforme care continuă şi astăzi şi care trebuie duse mai departe", a declarat Elena Udrea.

"Am ales să fiu conseventă cu viziunea mea. Cu atât mai mult astăzi când vedem o ţară ce a încăput pe mâna USL, în care un partid stat doreşte să controleze justiţia, încalcă toate regulile democratice, ignoră statul de drept, tolerează corupţia, stimulează clientela politică. Într-o ţară care este în pericol să fie ocupată de această putere a USL este nevoie de o forţă politică capabilă să se opună USL. Nu avem o opoziţie puternică în acest moment. Vocea opoziţiei este vocea lui Traian Băsescu. Este nevoie de o forţă politică curajoasă care să facă opoziţie, care să nu pactizeze cu USL", a spus Udrea.

"E nevoie de oameni politici care îşi doresc cu adevărat să se mai lupte pentru o Românie ca afară. O astfel de forţă politică eu cred că este Mişcarea Populară. E un proiect politic de viitor. Este greu, dar tocmai de aceea cred că va fi un proiect de succes, pentru că nimic important nu se făureşte fără efort. În PDL astăzi există un curent, care conduce acest partid, care s-a dezis de propria istorie de succes. S-a dezis de lucrurile bune care s-au făcut în guvernarea Boc, de toată politica de reforme pe care PDL a făcut-o împreună cu Traian Băsescu şi şi mai grav, s-a dezis de Traian Băsescu", a spus Udrea.

Aceasta a adăugat că există şi alţi membri PDL care vor să continue proiectele preşedintelui Băsescu, dar nu o pot face în acest partid.

"Sunt oameni care îşi dorec în PDL să existe unitatea forţelor de drapta. Un parteneriat cu Traian Băsescu. Să continue lupta preşedintelui pentru independenţa justiţiei, pentru un stat de drept, în care cei care sunt corpuţi să plătească indiferent cine sunt şi ce reprezintă. Toate acestea sunt proiecte începute de Traian Băsescu împreună cu PDL. Din păcate, conducerea PLD se luptă cu mine, în loc să o facă cu Victor Ponta", a spus Udrea.

Aceasta a adăugat că n-a discutat încă despre o eventuală funcţie în partid.

"Vin ca simplu membru în Mişcarea Populară. Funcţia este cea mai puţin importantă în acest moment. Nu am discutat despre funcţii", a spus Udrea. 

Aceasta a adăugat că principalul proiect al partidului este desemnarea unui candidat unic al partidelor de dreapta pentru alegerile prezidenţiale.

"Sper că vom avea un candidat unic la preşedinţia României, la europarlamentare nu mai este cazul. Nu ştiu cine are în prezent un candidat real la prezidenţiale. Vom vedea după europarlamentare care va fi propunerea Mişcării Populare", a spus Udrea, adăugând că e prematur să spună dacă va candida chiar ea.

"E prea devreme să vorbesc de o candidatură la prezidenţiale. Nu voi candida pentru o funcţie de europarlamentar, nu exclud să mă regăsesc pe listă în ideea de a sprijini lista Mişcarea Populară".

Udrea a acuzat anumiţi membri PDL că fac afaceri cu membri USL, motiv pentru care nu pot face o opoziţie reală. Totuşi, Udrea susţine că Mişcarea Populară nu vrea să lupte contra PDL.

"Sunt lideri ai PDL care fac afaceri cu guvernarea USL, cu PSD. Când eşti legat de relaţii de afaceri probabil că este greu să faci o opoziţie adevărată guvernării. Mişcarea Populară nu este un partid împotriva PDL. E un partid împotriva actualei puteri. Nu ne propunem să luptăm cu PDL. Speranţa mea este că ne vom regăsi într-un proiect comun, măcar proiectul de a susţine un singur candidat la preşedinţia României", a spus Udrea. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea miscarea populara