x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea vrea un singur candidat la preşedinţie din partea opoziţiei

Elena Udrea vrea un singur candidat la preşedinţie din partea opoziţiei

17 Aug 2013   •   12:44
Elena Udrea vrea un singur candidat la preşedinţie din partea opoziţiei

Elena Udrea a declarat la Baia Mare că se gândeşte ca în interiorul PDL să se ia decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie, sugerând că şi PNL ar putea face parte din construcţia respectivă, dacă va ieşi din USL.

"Mă gândesc ca în interiorul PDL să luăm decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie", a afirmat Udrea, înainte de Colegiul Director al PDL, care se întruneşte sâmbătă la Baia Mare.

Ea a susţinut că din construcţia respectivă ar putea face parte Forţa Civică, Mişcarea Populară şi, eventual, PNL, "după ce nu va mai fi în alianţă".

Potrivit acesteia, viitorul candidat la prezidenţiale trebuie să fie "un om popular care să adune voturi".

Pe de altă parte, Udrea a reiterat declaraţiile de vineri, referitoare la premierul Victor Ponta, spunând că, "de câteva zile, de când este în România, este foarte nervos". Ea a mai spus că Ponta a fost deranjat "foarte tare" de ceea ce s-a întâmplat în perioada în care el a lipsit din ţară, susţinând că "se comportă ca un năbădăios politician".

Şi liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat, la Baia Mare, că PDL va stabili în Colegiul Director varianta pe care se va merge pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, dar că este deschis şi faţă de celelalte formaţiuni de dreapta şi centru dreapta pentru a găsi "cea mai bună formulă".

 întrebat dacă în Colegiul Director se va analiza poziţia critică a Elenei Udrea la adresa partidului, Blaga a răspuns: "Nu avem astfel de teme de discuţii".

Colegiul Director al PDL, care se întruneşte sâmbătă la Baia Mare, urmează să discute despre strategia constituirii guvernului alternativă al PDL, precum şi criteriile pentru desemnarea candidaţilor la viitoarele alegeri europarlamentare.

×