x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fără partid, fără voturi

Fără partid, fără voturi

13 Dec 2016   •   19:00
Fără partid, fără voturi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Între cei 6.476 de candidați înscriși la ultimele alegeri parlamentare, 44 au participat ca independenți – 39 la Camera Deputaților și 5 la Senat. Niciunul nu a reușit să ajungă în Parlament, ba chiar au fost departe de a aduna voturile necesare unui mandat. Elena Udrea, Theodor Paleologu și Remus Cernea, cei mai cunoscuți dintre independeți, au candidat în Capitală, unde trebuiau să obțină în jur de 25.000 de voturi pentru a ajunge deputați.

Theodor Paleologu a mulțumit bucureștenilor care i-au dat votul , s-a arătat dezamăgit de victoria stângii, dar a încheiat optimist. „Desigur, rezultatul este decepționant, dar și în 2000 a fost la fel: victorie zdrobitoare a stîngii. Vom supraviețui și de data asta”, a spus Paleologu.

Remus Cernea a lăsat deschisă poarta spre politică, și a anunțat că se retrage momentan în online: „Pagina mea de facebook va fi, în continuare, o platforma de promovare a valorilor democratice (…)”.

Elena Udrea a dat dreptate electoratului care a sacrificat-o, dând votul Mișcării lui Băsescu:  „Probabil că mulți nu au vrut să își riște votul între PMP și Elena Udrea și au votat PMP, ceee ce e foarte bine”.

Palologu, 8.278 voturi

Cernea, 4.260 voturi

Udrea, 3.154 voturi

×