x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Flutur îndeamnă la marşuri şi mitinguri, dacă nu se ţine cont de amendamentele PDL la legea bugetului

Flutur îndeamnă la marşuri şi mitinguri, dacă nu se ţine cont de amendamentele PDL la legea bugetului

30 Noi 2013   •   17:22
Flutur îndeamnă la marşuri şi mitinguri, dacă nu se ţine cont de amendamentele PDL la legea bugetului

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat, sâmbătă, că democrat-liberalii ar putea organiza marşuri şi mitinguri de protest, dacă nu se ţine cont de amendamentele PDL la legea bugetului pentru anul 2014, informează mediafax.ro.

Flutur a spus, la Consiliul Judeţean de Coordonare al PDL Suceava, că va trebui ca Bucovina să fie repusă pe hartă după ce USL a lansat programul "Bucovina uitată", fiind blocate investiţiile din judeţul Suceava.

"Eu de pe acum vă chem. Dacă la bugetul de stat nu vor ţine cont de cele 280 de amendamente de la Suceava, măcar parte din ele, va trebui să ne manifestăm şi în alte forme democratice, dar să ştie populaţia, inclusiv marşuri, inclusiv mitinguri autorizate", a spus Flutur.

El a afirmat că nu se mai poate tolera ca USL să nu aibă fonduri pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava, finalizată în proporţie de 80 la sută şi unde acum se fură tot, sau pentru pârtia de schi de pe Masivul Rarău, realizată, de asemenea, în proporţie de 80 la sută, dar unde telegondolele ruginesc pe cablu.

"Pentru ce are USL fonduri? Pentru simpozioane şi baronii locali?", s-a întrebat Flutur.

El a spus că liderii USL din Suceava vorbesc în şoaptă şi merg pe vârfuri să nu supere şefii de la Bucureşti.

"Probabil se supără că există Bucovina. Când suntem buni? Când vin la Putna? Când suntem buni? Când fac simpozioane la Voroneţ? Nu se poate. Mie mi se pare că este pe nedrept îngenunchiată zona noastră", a spus Flutur.

Flutur consideră că şi sucevenii trebuie să ceară o autostradă nord-sud şi una est-vest.

"Poate că şi noi vrem să facem trei ore până la Bucureşti. Se fac 12 ore cu radarele acum. Şi poate că pentru cei şapte eurocenţi pe care Ponta îi impozitează de la benzinăriile de la noi, avem şi noi dreptul să ne gândim la aşa ceva", a mai spus Flutur.

El a mai declarat că USL a promis parcuri industriale în judeţul Suceava şi acum anunţă că fac parcuri zoo la Păltinoasa, făcând referire la proiectul lansat de Cătălin Nechifor de înfiinţare a unui parc safari şi de aventură.

"Au promis parcuri industriale şi fac parcuri zoo la Păltinoasa. Pentru dinozauri probabil. Vor avea cu ce să populeze", a spus Flutur.

Liderul democrat-liberal a mai arătat că Suceava are nevoie de investiţii, de promovare turistică, de infrastructură şi de normalitate.

"Normalitatea înseamnă să vorbim şi să apreciem oamenii cu bătături în palmă", a spus preşedintele PDL Suceava. 

×
Subiecte în articol: gheorghe flutur buget 2014