x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Franţuzoaica lui Nicuşor Dan nu renunţă la primărie

Franţuzoaica lui Nicuşor Dan nu renunţă la primărie

de Marius Gîrlașiu    |    08 Iun 2016   •   10:00
Franţuzoaica lui Nicuşor Dan nu renunţă la primărie
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Clotilde Armand încă mai speră să fie primul primar străin din istoria României. Duminică seară, primele exit-poll-uri o creditau pe franţuzoaica de la USB drept singurul candidat care ar fi spart monopolul PSD în Capitală. Peste noapte, social-democratul Dan Tudorache i-a suflat primăria Sectorului 1, însă USB a cerut renumărarea voturilor.

"Am solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din Sectorul 1 întrebuinţate în 18 secţii de votare aflate în circumscripţia teritorială a Sectorului 1. Motivul este că, în aceste secţii, între procentajul voturilor pentru Clotilde şi cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă. Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puţine pentru candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand”, a anunţat liderul USB, Nicuşor Dan, pe Facebook. “Dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 şi PMP. Nu cred că ne bănuiţi de legături primejdioase cu aceste formaţiuni politice", a venit replica social-democraţilor prin vocea Gabrielei Firea. Mai mult, noul primar general al Capitalei l-a acuzat pe liderul USB că a încălcat legea electorală în mediul online. “Domnul Dan nu spune absolut nimic de încălcările flagrante ale legii electorale din acest week-end. Practic, USB a fost singura formaţiune care a încălcat legea electorală, după încheierea campaniei electorale, în mediul online”, a susţinul Gabriela Firea. În apărarea social-democraţilor a sărit şi amicul Călin Popescu Tăriceanu. "Votul care s-a îndreptat către USB, care nu este un partid, el este o mişcare anti-sistem alcătuită din oameni care nu au niciun fel de competenţe nici profesionale, nici administrative, reflectă o pierdere de încredere a cetăţenilor în partidele politice deja cunoscute pe scena politică, chiar dacă USB nu este decât o himeră”, a atacat liderul ALDE.

Duminică seară, Clotilde Armand era creditată cu 31,4% din voturile bucureştenilor din Sectorul 1, în timp ce Dan Tudorache (PSD) era cotat la 30,5%.

 

×