x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Fraţilor, vine şi Oprescu!"

"Fraţilor, vine şi Oprescu!"

de Miruna Pasa Petru    |    Lavinia Dimancea    |    25 Apr 2008   •   00:00
"Fraţilor, vine şi Oprescu!"

Întrebat ce le transmite contracandidaţilor din cursa pentru Primăria Capitalei, Oprescu a răspuns: "Fraţilor, vine şi Oprescu!".





Senatorul independent Sorin Oprescu a declarat, vineri seară, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis contestaţia faţă de decizia BEM, dîndu-i astfel dreptul de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, că această decizie dovedeşte că în Romînia există justiţie.

În opinia sa, decizia CAB a fost luată în baza "argumentelor juridice de bun simţ" aduse de avocaţii săi în faţa instanţei.

Întrebat cine pierde prin faptul că intră în lupta pentru Capitală, Oprescu a răspuns: "Au pierdut butoanele celor care nu m-au dorit în această cursă electorală, vorbesc de toţi cei ce au apăsat pe aceste butoane, crezînd că viaţa de ieri seamănă cu viaţa de azi".

"Este o dovadă în plus că în Romînia există justiţie", a mai spus Oprescu.

Întrebat ce le transmite contracandidaţilor din cursa pentru Primăria Capitalei, Oprescu a răspuns: "Fraţilor, vine şi Oprescu!".


Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a Civilă a anunţat, vineri la prânz, că va lua în discuţie câteva ore mai târziu contestaţia senatorului independent Sorin Oprescu faţă de neacceptarea candidaturii sale la Primăria Capitalei.

Vineri seară, în faţa instanţei Curţii de Apel, procurorul de şedinţă a cerut admiterea contestaţiei lui Sorin Oprescu. Anterior, în faţa Tribunalului Bucureşti, în prima fază a procesului prin care Sorin Oprescu  a contestat decizia BEM, procurorul propusese instanţei să menţină decizia defavorabilă.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au prezentat instanţei, date din ultimul anuar al Institutului Naţional de Statistică, potrivit căruia în Capitală sunt aproximativ 1,5 milioane de cetăţeni cu drept de vot, astfel că cele peste 35 de mii de semnături validate de BEM ar fi suficiente pentru acceptarea candidaturii lui Oprescu.

De asemenea, avocaţii lui Oprescu au susţinut în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti că decizia Biroului Electoral Municipal (BEM) de respingere a candidaturii senatorului a fost luată la câteva ore după ce fusese admisă şi după ce fusese afişat procesul-verbal de acceptare.

Recursul formulat de Sorin Oprescu la decizia Tribunalului Bucureşti de menţinere a hotărârii BEM de respingere a candidaturii sale la Primăria Capitalei a fost admis, de Curtea de Apel Bucureşti.

Hotărârea instanţei a fost luată cu unanimitate.

Instanţa a desfiinţat astfel hotărârea BEM şi a dispus înscrierea candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei.



×
Subiecte în articol: politic sorin oprescu